Pasztet z grzybami i zielonym pieprzem
Pasztet z grzybami i zielonym pieprzem
Pyszny pasztet z mieszanego mięsa drobiowo wołowego z dodatkiem grzybów. Świetnie się smaruje. Tym razem zrobiłam jedną foremkę, resztę masy zamknęłam w słoikach. Ten słoikowy był zdecydowanie bardziej intensywny w smaku. Ale jeden i drugi wart polecenia. składniki (2 foremki 10 x 23 cm) 400 g gotowanej kury i wołowiny 400 g podgardla 220 g surowej wątroby kurzej włoszczyzna ( 1 pietruszka, 1 marchewka, 1/2 selera, por, cebula) 20 g suszonych prawdziwków 3 jajka ok 45 g (4-5 łyżek) tartej bułki 2 łyżki posiek... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Stare Gary
Autor
Stare Gary
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, mięso, słoik, tarta, boczek, cebula, bułki, pasztet, wołowina, rosół, mielone, por , marchewka, seler, bez pieczenia, rosół z kury, pieczony boczek, mięso mielone, mielone z warzywami, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego
Inne przepisy z Stare Gary
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję