Pasztet z grzybami i zielonym pieprzem

Pasztet z grzybami i zielonym pieprzem

Pasztet z grzybami i zielonym pieprzem

Pyszny pasztet z mieszanego mięsa drobiowo wołowego z dodatkiem grzybów. Świetnie się smaruje. Tym razem zrobiłam jedną foremkę, resztę masy zamknęłam w słoikach. Ten słoikowy był zdecydowanie bardziej intensywny w smaku. Ale jeden i drugi wart polecenia. składniki (2 foremki 10 x 23 cm) 400 g gotowanej kury i wołowiny 400 g podgardla 220 g surowej wątroby kurzej włoszczyzna ( 1 pietruszka, 1 marchewka, 1/2 selera, por, cebula) 20 g suszonych prawdziwków 3 jajka ok 45 g (4-5 łyżek) tartej bułki 2 łyżki posiek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, mięso, słoik, tarta, boczek, cebula, bułki, pasztet, wołowina, rosół, mielone, por , marchewka, seler, bez pieczenia, rosół z kury, pieczony boczek, mięso mielone, mielone z warzywami, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.