się garnkiem na kuchence Jest to bardzo pożywne, smaczne i aromatyczne danie, którym nasyci się cała rodzina. Do tego idealnie rozgrzewa w chłodne dni, polecam! 0,5 kg wołowego mięsa na gulasz 10 dkg boczku wędzonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 słodka papryka 2 pomidory 5 ziemniaków 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, papryka słodka oraz ostra około pół
Blog z Apetytemtego typu daniach. Pulpety fajnie smakują z ryżem czy kaszą i jakąś ostrzejszą surówką, np. z porów :) Składniki na ok. 4 porcje: Pulpety: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 0,5 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej sól, pieprz kilka łyżek mąki pszennej
Simply FoodSTEK WOŁOWY Z CZARNYM FETTUCCINE / BEEF STEAK & BLACK FETTUCCINE Proste mięso, prosty makaron, czyli danie idealne. Pięć składników na krzyż, pół godziny pracy, a danie, które jest tego wynikiem zaspokoi nawet najbardziej wysublimowane gusta! Makaron oczywiście nie musi być czarny, mięso może być bardziej wysmażone, masło też nie jest obowiązkowe – efekt i tak będzie murowany! Ekstremalnie krótka lista
Martyna CooksKochani ? Najpierw do lasu, a potem do garów ? 😀 Jesienna zupa grzybowa Czas przygotowania: 1,5 godziny Składniki: 1 opakowanie mieszanki warzywnej Poltino 500 g pręgi wołowej ok.1500 ml 4 spore ziemniaki 500 g świeżych grzybów 3 łyżki śmietany 18% posiekana natka pietruszki 1 łyżeczka masła sól pieprz Wykonanie: W sporym garnku mięso zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do zagotowania
Kulinarne przygody Gatityłodygi selera naciowego 3 łyżki masła 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 pomidory 2 goździki kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego liść laurowy sól 1 l bulionu wołowego 3 łyżki kwaśnej śmietany pieprz mielony sok z cytryny Przygotowanie Buraczki, marchewkę, łodygi selera pokroiłem w duże słupki. Cebulę w kostkę, czosnek przecisnąłem przez praskę. Pomidory sparzyłem, obrałem
R'n'G Kitchensię do newslettera na stronie głównej ! Bezglutenowe burrito Drukuj Porcje: 2-4 porcji Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1 łyżka oleju kokosowego 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku 250g mięsa wołowego, zmielonego 3-4 dojrzałe pomidory (poza sezonem używam ok. 200g domowych przetworów pomidorowych, można też użyć tych z puszki) 1 czerwona papryka podłużna 150g ugotowanej czerwonej fasoli 150g kukurydzy
Book of spellsJuż kiedyś zamieszczałam przepis na to danie, ale tym razem sposób przyrządzenia jest inny. Dla mnie zdecydowanie lepszy. Składniki: - 1 kg pręgi wołowej lub rosołowej ( takiej z tłuszczykiem ) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date
Kulinarne przemysleniawarzywami ; blog: Pij soki wyciskane Cieciorka w ricotcie ze szpinakiem i wędzonym łososiem ; blog: Gawron w rosole Pieczone faszerowane bataty z pomidorami i cieciorką ; blog: Two Broke Sisters Gulasz wołowy z grzybami, ciecierzycą i suszonymi śliwkami ; blog: Czerwień i błękit Zupa krem z topinambura i ciecierzycy ; blog: La grande e la piccola cuoca Ciecierzyca z burakiem szpinakowym i toskańskim jarmużem
Weekendy w domu i ogrodziełyżki mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki cząbru 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki tymianku 2 jajka 100 g bułki tartej 100 ml oleju SOS: 4 cebule 800 ml bulionu wołowego Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę szatkujemy, sparzamy. Grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni przysmażamy drobno pokrojony boczek, dodajemy drobno posiekaną cebulę, szklimy. Mieszamy
R'n'G Kitchenjędrna. Jeśli chcecie zabrać sałatę ze sobą do pracy albo na piknik – sos koniecznie zabierzcie w osobnym pojemniku, nie mieszajcie go z sałatą. SKŁADNIKI 1 porządny stek z łaty wołowej (bavette) lub z antrykotu (ribeye) 1 łyżeczka oleju/oliwy do smażenia sól świeżo mielony pieprz 3 garście mieszanki sałat 1 garść roszponki 1 kulka sera mozzarella 1 szalotka bananowa
Karo in the Kitchenśląskie to bardzo popularna i tradycyjna potrawa na Śląsku.Zdobyła już swoich zwolenników w całej Polsce.Kluski można podawać polane stopioną słoninką,skwarkami z wędzonego boczku,z sosami mięsnymi,roladą wołową i modro kapustą....właściwie z czym mamy ochotę. Pamiętam jak jeszcze mieszkałam w swojej rodzinnej miejscowości - w Tychach zawsze od rana słychać było jak sąsiedzi tłukli mięsko na rolady
Niespełnione zdolności kulinarnepałek) 400g drobnych ziemniaków typu użytkowego A lub B 500g kapusty kiszonej na białym winie (szczególnie polecam tą z Aldi, czysto niemiecką! ) 1 duża cebula 200ml bulionu drobiowego lub wołowego 2 łyżki masła 2 łyżki smalcu, najlepiej gęsiego 5 czubatych łyżeczek cukru dark muscovado (lub 4 łyżeczki brązowego cukru i 2 płaskie łyżki melasy) 2 liście laurowe 3-5 ziaren
Karo in the Kitchenponieważ to prostota jest najlepszym przepisem. Do hamburgera możemy dodać dowolne dodatki co sprawia, że nadaje się na spotkania, ponieważ każdy może dodać to co lubi :) Składniki: * 500g mięsa wołowego mielonego (bądź w kawałku (rostbef) do zmielenia w domu - jeszcze lepiej!) * sól i pieprz * jedna średnia cebula * bułki do hamburgerów * pomidory *ogórki kiszone * ketchup * majonez * 5 plasterków sera
Klasyka Gotowaniaktóra króluje na spotkaniach przy piwie, teraz do niej dołączyła dojrzewająca polędwica. Na prawdę taka przekąska skradnie nie tylko męskie podniebienia :) Składniki : 1 kg dobrej jakości polędwicy wołowej szklanka cukru szklanka soli morskiej 2 łyżki słodkiej papryki łyżka ostrej papryki 2 łyżki ziół prowansalskich łyżka majeranku ½ łyżki świeżo zmielonego pieprzu ½ łyżki czosnku granulowanego pończocha i sznurek Przygotowanie : Polędwice dokładnie
Niezły MłynekSKŁADNIKI: 400 g mięsa mielonego wołowego 150 g makaronu chińskiego 250 ml przecieru pomidorowego 100 ml wody 10 dag sera tartego żółtego 1 Marchewka 20 dag ananasa z puszki Przyprawy:sól i pieprz, czosnek, papryka czerwona PRZYGOTOWANIE: Na rozgrzaną patelnię wykładam mięso mielone. Smażę. Dodaję przyprawy. Międzyczasie marchewkę obieram i kroję w cienkie słupki. Ananasa w puszce kroję
Gotowanie Patki