wolowe - 508 przepisów (strona:25/34)

Makaron z Klopsikami w Sosie Pomidorowym – Spaghetti 179

lubi dania z makaronu i mięsa:). Będziemy potrzebować: 500 g makaronu spaghetti lub innego na klopsiki: 500 g mięsa mielonego -  ( użyłam 250 g wieprzowego i 250 g wołowego) 2 jajka 50 g bułki tartej (około 5 łyżek) 70 g sera żółtego 2 łyżki usiekanej natki pietruszki sól , pieprz na sos: 700 g przecieru pomidorowego 1 średnia cebula 2 ząbki

Uwaga Babcia Gotuje
Boeuf strogonow 139

Dzisiaj zapraszam na mój  Boeuf strogonow... Składniki: 1/2 kg. polędwicy wołowej, 300 g pieczarek, 3 cebule, 3 kiszone ogórki, 1/2 słoika ( 250ml) marynowanej papryki, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka mąki, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paski lub kostkę. Następnie pokroić pieczarki, ogórki, cebulę. Na oleju obsmażyć mięso

Anioły w kuchni
Pierogi z mięsem. 139

Składniki : Ciasto : 53 dkg mąki 1/2 szklanka wody 1 jajko ( najlepiej z wiejskiego chowu ) sól Farsz : 50 dkg mięsa wołowego bez kości 20 dkg włoszczyzny 1 cebula 1 jajko 1 łyżka tłuszczu sól pieprz mielony gałka muszkatołowa stopiona słonina do okraszenia  Sposób wykonania :   M ięso opłucz, włóż do wrzącej, osolonej wody, ugotuj, pod koniec gotowania dodaj umytą włoszczyznę

Przepisy i porady kulinarne
Pieczeń wołowa nadziewana owocami z pietruszkową kaszą jaglaną oraz ciepłą sałatką z jarmużu i brokułów 118

upieczeniu można wykorzystać na więcej niż jeden obiad albo część, po ostudzeniu, pokroić w cienkie plasterki i zjeść jako wędlinę na inny posiłek. Do dzisiejszego dania użyłam ligawy wołowej, wołowiny sprzedawanej przez firmę Sokołów S.A. pod nazwą Uczta Qulinarna . To specjalna linia produktów, świeże mięso bardzo wysokiej jakości. Wołowina jest pozyskiwana ze zwierząt ras mięsnych hodowanych w Polsce i tutaj

Smaczna Pyza
WEGAŃSKI "STROGONOW" najlepszy ;) 191

wstępie przyznaję się od razu, że prawdziwego Boeuf Stroganowa nie robiłam nigdy. To znaczy robiłam danie mięsne a'la Stroganow/Strogonow ale nie z polędwicy wołowej, tylko delikatniejszą wersję z szynki. Tak, wiem, profanacja oryginalnego przepisu ale dziś bardziej nie do pomyślenia jest dla mnie jedzenie mięsa w ogóle, w imię tradycji... No więc właśnie taki już lekko zmieniony Strogonow był

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
COOK-COOK’S FIEND STEW – FALLOUT: NEW VEGAS – gulasz wołowy na piwie z jalapeno 270

fanów) – nie jest powiązana z żadną marką *czcionka ze zdjęcia pochodzi z www.dafont.com/monofonto.font Świeżutki post COOK-COOK’S FIEND STEW – FALLOUT: NEW VEGAS – gulasz wołowy na piwie z jalapeno na blogu NERDS' KITCHEN

Nerds Kitchen
Zupa chili 181

Dzisiaj zapraszamy Was na mocno rozgrzewającą zupę chili. Oprócz mocnej ostrości dodatkowo poczujecie świeżość ogórka Idealna zupa na zimne dni Składniki: - 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego - 1 cebula - 4 ząbki czosnku - 1 łyżka masła - 200 g ogórka świeżego - 200 g pomidorów - 150 g kukurydzy - 200 g czerwonej fasolki - 1 papryczka chili - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - sól, pieprz - 1 łyżeczka

Kuchenne Wariacje
Tatar ze śledzia z musztardą francuską 183

recenzja tutaj  . Dzisiaj wzięliśmy książkę w obroty i przedstawiamy świetny przepis Doroty Wellman na tatara ze śledzia. Większość się boi eksperymentować, bo uważa że tatar to wołowy albo z łososia. Taka miła niespodzianka i bardzo fajny przepis idealny na zbliżające się święta czy jako przystawka Sylwestrowa.  Składniki: 500 g świeżych płatów śledziowych sok i skórka starta

Niezły Młynek
Hotel od kuchni. Mercure Racławice Dosłońce Conference & SPA 187

grudnia rusza również autorski cykl Czwartkowych Kuchni Świata - w każdy czwartek kuchnia innego kraju - Włochy, Francja, Norwegia, Rosja itp.. Marynowany śledź rozpływający się w ustach Sztuka mięsa wołowego podana z bulionem. Mięciutkie mięso z łagodnym sosem chrzanowym i gotowanymi warzywami. Gęsie udo konfitowane z dodatkiem suszonych owoców. Wszystkie porcje na bogato. Befsztyk tatarski z jajkiem przepiórczym przygotowany przy stoliku

SzczyptaSmaQ
Gniazdka spaghetti z mozzarellą 167

mozzarella się roztopi. Udekorować każde gniazdko kawałkami oliwek, listkiem bazyli, opcjonalnie oprószyć tartym parmezanem. Możecie także do sosu pomidorowego do gniazdek spaghetti z mozzarellą dodać trochę mielonego mięsa wołowego. Post Gniazdka spaghetti z mozzarellą pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Duszona wołowina z dynią 245

osób) 500g dobrej delikatnej wołowiny (najlepiej antrykotu lub rostbefu) 600g dyni (bez pestek i skóry) 1 puszka krojonych pomidorów 2-3 średnie ziemniaki (400g) 250ml bulionu (najlepiej wołowego, może być z kostki) 1 średnia papryczka chili 2 ząbki czosnku 1 średnia czerwona cebula (150g) 2 liście laurowe 1 czubata łyżeczka kminku kilka gałązek natki pietruszki 3-4 łyżki oliwy sól

Kulinarna Pokusa
Pasztet z grzybami i zielonym pieprzem 201

Pyszny pasztet z mieszanego mięsa drobiowo wołowego z dodatkiem grzybów. Świetnie się smaruje. Tym razem zrobiłam jedną foremkę, resztę masy zamknęłam w słoikach. Ten słoikowy był zdecydowanie bardziej intensywny w smaku. Ale jeden i drugi wart polecenia. składniki (2 foremki 10 x 23 cm) 400 g gotowanej kury i wołowiny 400 g podgardla 220 g surowej wątroby kurzej włoszczyzna

Stare Gary
Makaron Ryżowy z Gulaszem Wołowym 157

Mój ulubiony Gulasz Wołowy bardzo lubię podawać z ryżem czy makaronem. Dzisiejszy mój wybór padł na makaron ryżowy. Delikatny i Bardzo smaczny.  Zachęcam do Spróbowania. PRZEPIS NA GULASZ ---- KLIK TU    Makaron ryżowy przygotowuję według instrukcji na opakowaniu. SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Polędwiczka wieprzowa domową metodą sous-vide na kaszy pęczak z cukinią i burakami 267

smażeniu). Ważne jest aby nie przegotować produktu, aby stopień "zrobienia / wysmażenia" był stały, identyczny na całym przekroju. Celem tej metody jest także zachowanie maksymalnej soczystości produktu.   Poniżej polędwica wołowa przygotowana tradycyjną metodą saute i sous-vide (źródło: cuisinetechnology.com) Najważniejsze zalety tej metody: - lepszy smak - dzięki zamknięciu soków wewnątrz plastikowego opakowania mamy minimalne straty wartościowych soków - np. mięso gotuje się

Right Behind The Kitchen
Bakłażan rolowany // Aubergine rolls 163

minut Ilość porcji:                 2 Wartość kaloryczna:   350 kcal Składniki: 1 średni bakłażan 200 gramów mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 3-4 pieczarki ¼ kulki mozzarelli 2 razy po ½ łyżeczki oliwy ½ łyżeczki harissy/sambalu lub ostrej papryczki w innej postaci sól i pieprz Przygotuj: patelnię grillową patelnię z nieprzywierającym

Bazując na smaku