kołku mięsieJ Na pewno same niespodzianki... Przygotowując je w domu możemy na pewno lepiej odtworzyć smak oryginalnej potrawy. Kebab z mięsa mielonego Składniki: 400 g mięsa mielonego wołowego ½ czerwonej cebuli 1 duży pomidor 1/3 kapusty pekińskiej ½ zielonej części cebulki dymki 4 chlebki pita Przyprawy: 1 łyżeczka przyprawy do kebaba 1 ząbek czosnku 1 łyżka sosu Worhestershire szczypta mielona kolendra
Mania Gotowaniasuszonych wiśni 1/2 szklanki pistacji 1/2 drobno posiekanej czerwonej cebuli 1/4 łyżeczki sól 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego 1/3 łyżeczki suszone oregano 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 400 g chudego mięsa wołowego 1 jajko Sos: 2 łyżki koncentratu pomidorowego ½ czerwonej papryczki chili ½ dużej czerwonej cebuli lub jedna mała ¼ szklanki oliwek czarnych 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej sok z ½ pomarańczy 1/4 łyżeczki
Mania Gotowaniaciepłą dała mi dziś - zupa z dyni. Ten kolor, ten smak - uwielbiam.A Wy ? skusicie się na porcję ? Składniki:około 300 g marchewkiokoło 700 g dyni piżmowej1 l bulionu ( wołowy lub drobiowy )100 ml wina białego wytrawnego150 ml napoju ryżowego Alpro1 łyżka ketchupu pikantnego1 łyżeczka ( lub więcej wedle uznania )curry indyjskie Kamisszczypta mielonej gałki muszkatołowej1 łyżka masła1 łyżka oliwy
kolorowotorcikowoświecie deser. A może zamienicie się rolami i tym razem Panowie założą fartuszki? Inwencję twórczą pozostawiam Wam moi drodzy czytelnicy :) Wszystkiego najsmaczniejszego! Steki z rostbefu - 2 kawałki rostbefu wołowego (każdy o masie 200g) - oliwa z oliwek - świeżo mielony pieprz - sól - kiść pomidorków koktajlowych - pół szklanki wytrawnego wina czerwonego Na patelni rozgrzej oliwę. Na gorący tłuszcz wyłóż steka i smaż
Sajkofanka smakuświeża, duża marchewka - 1 średniej wielkości cukinia - 1 duża cebula - 4 pieczarki - 1 zielona papryka jalapeno z zalewy - 1 żółta papryka Mięso: - 400g antrykotu wołowego bez kości Marynata: - 100ml czerwonego wina półwytrawnego - 2 listki laurowe - świeżo mielony pieprz - 2 ziarenka ziela angielskiego - łyżeczka sosu sojowego - świeży rozmaryn gałązka - 2 ząbki czosnku w plasterki
Sajkofanka smakumielonego, od tamtej pory robię je bardzo często. Ich największym plusem jest to, że szybko się je robi i są naprawdę bardzo smaczne. Składniki:1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, cebula (ja użyłam czerwoną),100 g wędzonego boczku, ok. 10 dużych ogórków kiszonych,3 suszone grzyby,łyżeczka mąki
Z miłości do słodkościPrzygotowałam coś w rodzaju bryzolu .Z reguły jest to płat polędwicy wołowej, wieprzowej lub końskiej rozbity , usmażony. Ale ostatnio wpadłam na obiad do Restauracji Nowy Chief w Szczecinie Zamówiłam Razsolnik - ogórkową rosyjską zupę rybną .Po zupie - w karcie wpadł mi w oko Bryzol z indyka z pieczarkami . Zamówiłam .Czemu by więc nie przygotować w podobny sposób plastrów piersi z kurczaka
Buniabaje w kuchnimnie do przebywania cały dzień w kuchni. Szybko I smacznie , to obiad który zaspokoji Wasze gusta kulinarne :) I czas , polecam .Zaczynamy Składniki: 600 gr mięsa mielonego wołowego *2 łyżeczki przyprawy Cajun1 zielona paprika2 czerwone papryki 150-200 gr pieczarek 1 ząbek czosnku 2-3 oleju 1 łyżeczka suchej bazyli 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki
Smaki EdytyCzasem warto odejść od tradycyjnych dań, spróbować coś urozmaicać, próbować nowych smaków... Dlatego dziś na obiad polecają się kotlety mielone z groszkiem zielonym, proste ale i
Dziś Ja gotujeKolejny raz wołowina zagościła w mojej kuchni. Tym razem przygotowałem stek z antrykotu, na który po usmażeniu powędrowała łyżka masła. Dodatkiem do niego stały się pieczone
Programista w kuchniCo zamiast mielonego? Jeśli zadajecie sobie to pytanie, stojąc nad mieloną wołowiną, to przychodzimy z pomocą i pachnącym przyprawami kebabem rodem z Libanu. Do tego genialna
Niedzielny kucharzPieczone żeberka w sosie ketchupowym – to idealna propozycja obiadowa. Co prawda potrzeba jest chwili na przygotowanie tego dania głównie ze względu na czas pieczenia, ale
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Hej! Ponieważ zima nie odpuszcza to mam przepis na sycąca zupę z soczewicy. I choć wydaje się, że będzie mało ciekawa w smaku, to muszę Wam
Tylko pysznieSkładniki: 30 dkg wołowiny bez kości 50 dkg wieprzowiny bez kości 10 dkg bułki czerstwej 8 dkg cebuli 1 jajo 2 dkg soli 10 dkg tłuszczu
Przepisy kulinarne babci AntoninyGulasz ma wiele zalet. Jest syty,smaczny i łatwy w przygotowaniu. Najlepiej smakuje ze smażonymi ziemniakami. Składniki: 0,5 kg chudej wieprzowiny 15 dkg zielonego groszku
Smaczne Potrawy