window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); KLOPS Z JAJKIEM / FAŁSZYWY ZAJĄC / PIECZEŃ RZYMSKA Składniki: - 500 gram mięsa mielonego wieprzowo-wołowego - 1 papryczka chilli - 1 czerstwa bułka nasączona w mleku - 1 cebula - 4 jajka (3 ugotowane na twardo) - papryka słodka - pieprz - sól Przygotowanie: Cebulę obieramy i szatkujemy w drobną kostkę. Papryczkę toczymy, dociskając
Życie zamknięte w smakua.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI Składniki: - 500 gramów mielonego mięsa wieprzowo-wołowego - 300 gramów pieczarek - 1 cebula - 1 sucha kajzerka - 2 jajka - bułka tarta - mleko - olej - masło - pieprz - sól Przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy i kroimy na półplasterki. Smażymy je na rozgrzanej patelni
Życie zamknięte w smakusię smażony kotlet mielony. Ten, który dzisiaj prezentuję jest pieczony w piekarniku z niespodzianką w środku. Pracy mało a efekt interesujący. Składniki: 500 gram mięsa mielonego ( ja użyłam wieprzowo – wołowego ) 8 sporych pieczarek Sól, pieprz Wykonanie: Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. W tak przygotowane mielone zawijamy umytą, pieczarkę z obciętą nóżką. Formujemy kotleta i układamy go w naczyniu do pieczenia
Smaki Ewywielu miłośników czosnku i trzeba przyznać, że zupa czosnkowa jest rewelacyjna a do tego bardzo prosta w wykonaniu. A zatem do dzieła. Składniki: 3 l wody 2 kostki bulionu wołowego 3 marchewki 2 ziemniak 1 pietruszka Kawałek selera 1 cebula 4 serki topione – śmietankowe 1 główka czosnku ( ilość zawsze można zmienić, warto smakować ) 2 łyżeczki czosnku granulowanego Sól, pieprz Pestki
Smaki Ewywyluzowania którą w tym przepisie wykorzystałam była z przecięciem kurczaka ( jest łatwiejsza ). Najważniejszą sprawą jest nie uszkodzić skóry kurczaka. Składniki: 1 wyluzowany kurczak 500 gram mielonego mięsa ( użyłam wieprzowo – wołowego ) Pęczek pietruszki Mały słoiczek suszonych pomidorów w oleju Vegeta Sól, pieprz Papryka 1 jajko ½ szklanki bułki tartej Igła, nitka Wykonanie: Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy do niego poszatkowaną pietruszkę
Smaki Ewypierwszy ogień” proponujemy sos kurkowy, który idealnie sprawdza się jako dodatek do mięs: polędwiczek wieprzowych, schabu, a także piersi z indyka i kurczaka, czy nawet do steku z polędwicy wołowej. Jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a sama “obróbka” świeżych kurek jest dziecinnie prosta. Aby oczyścić kurki z piasku i leśnej ściółki wystarczy opłukać je pod bieżącą wodą, a następnie
W kuchni Katieprzygotowałam danie z wołu wg przepisu sprytnego Jamiego Olivera. Meksykańskie chili i salsa smakowały nie tylko dorosłym ale i moim dzieciom, u nas w towarzystwie kolorowego makaronu. Meksykanskie chili wolowe z salsa 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku 2 świeże czerwone chili pęczek świeżej kolendry oliwa po 2 łyżeczki mielonego kminu, wędzonej papryki i cynamonu 2 liście laurowe 2 puszki
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki: 400 g pieczeni wołowej 1 pęczek (tacka) włoszczyzny 1 cebula 200 ml czerwonego wina 250 ml bulionu warzywnego 2 goździki 1 łyżka rodzynek 1 liść laurowy 3 jagody jałowca 1 łyżka masła śmietana (opcjonalnie) Pieczeń najpierw trzeba zamarynować, najlepiej jedną dobę wcześniej. Włoszczyznę i cebulę posiekać na małe kawałki. Do rondelka wlać czerwone wino, bulion, goździki, rodzynki, liść laurowy
Moja Galeria Smakutopiony ementaler, ale możecie go zastąpić swoim ulubionym smakiem. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i ogórkiem małosolnym. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 6 kotletów: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 mała cebula, drobno posiekana 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 kromka chleba, namoczona w mleku szczypta chilli 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz do smaku 6 trójkącików
My Culinary Artzmiażdżone 2 jajka 2-3 łyżki mąki pszennej (można zastąpić bułką tartą) sól i pieprz kminek, majeranek olej do smażenia Sos: 250 g chudego mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego)) po 1/3 papryki czerwonej, żółtej i zielonej 1 mała cebula kawałek kiełbasy chorizo 2 ząbki czosnku 1 łyżka ziół do pizzy, kminek sól i pieprz, cukier do smaku słodka papryka
Czerwień i błękitMielone wcale nie muszą być nudne. Składniki 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 serki śmietankowe Hochland 1 szkl otrąb pszennych 1 jajko 5 łyżek mleka 1 cebula 2 ząbki czosnku bułka tarta sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso wyrabiamy z jajkiem, otrębami, mlekiem, posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą
R'n'G Kitchenszybkie danie, mało pracochłonne. Składniki 1 średniej wielkości główka białej kapusty 1 cebula 80 g smalcu 1 listek laurowy 1 goździk sól pieprz 500 g mięsa mielonego, wieprzowo-wołowego 100 g tłustego boczku w plasterkach 2 łyżki kwaśnej śmietany Przygotowanie Z kapusty usunąłem przywiędłe liście, główkę opłukałem i blanszowałem chwilę we wrzątku. Oddzieliłem z główki 8 dużych liści. Pozostałą
R'n'G Kitchenpomidor kiściowy 1 ząbek czosnku sok z połowy limonki 1 łyżeczka musztardy Dijon odrobina oliwy z oliwek 0/5 pęczka posiekanej kolendry farsz burrito 300 g mięsa mielonego wołowego 3 ząbki czosnku 150 g pomidorów w całości bez skórki ( mogą być z puszki) 100 g czerwonej fasoli z puszki 1 łyżeczka pasty z chilli 100 g cebuli dymki pęczek
Niezły Młynekłatwa sprawa. Ja smażę je na patelni, a później mąż dopieka je na grillu i są pyszne!!! Polecam! Składniki na Cevapcici, czyli bałkańskie kotleciki 70 dag mięsa wołowego (wieprzowego lub mieszanego) mielonego (najlepiej samemu) 3 duże drobniutko pokrojone cebule 4 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1 łyżeczka pieprzu czosnkowego (ewentualnie pół łyżeczki pieprzu
Rozpustne gotowaniezamiast 10 tylko 8, za to nieco większych bułeczek), zamiast sezamy posypałam je czarnuszką i były przepyszne! Polecam! Składniki na hamburgery po amerykańsku na 8 sztuk 1 kg mięsa wołowego, mielonego (najlepszy jest antrykot, lecz ja użyłam udźca i były pyszne) 2 średnie cebule drobniutko posiekane 1 jajko sól pieprz papryka ostra oliwa Mięso przekładamy
Rozpustne gotowanie