Ryba pod sezamową kołderką
Ryba pod sezamową kołderką
Osobiście ryb nie jadam bo nie lubię, wyjątek stanowi ryba wołowa, którą ze smakiem zajadałem na Sri Lance - tutaj fotorelacja . Natomiast Małżonka ma Aleksandra ryby lubi i ostatnimi czasy jada dość często. W Al-Khobar wybór ryb zarówno w sklepach jak i w restauracjach mam ogromny, więc musiałem zdobyć przepisy na lokalne potrawy z ryb. Poniżej jeden z nich możliwy do przygotowania w polskich warunkach. W oryginale danie to nosi nazwę tajin samak bi tahina . Nie wiem jaki jest rodowód tej potrawy... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryby, ryba, sosy, sok, orzechy, shoarma, zupa, sałatki, ciasto, sałatka, pasta, pasty, prosta zupa, warzywa, imbir, pstrag, ryż, dorsz, jak zrobic pstrąga, sezam, proste ciasto, ryż z warzywami, ryba w ciescie, sos do ryżu, ryby smażone, warzywa na patelnie, ciasto z orzechami, drugie danie, ryż smażony, dorsz pieczony
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz