wolowe - 508 przepisów (strona:20/34)

Zapiekanka gołąbkowa 177

kapusty. Wiadomo, zależy co kto lubi. Jednak faktycznie, smakowo to bomba! Mniej pracy a jakie to dobre! Składniki: * 1 kapusta ok. 1,2 kg * 50 dkg mięsa mielonego wieprzowo - wołowego * 15 dkg ryżu basmati bądź jaśminowego * sól, pieprz Na sos: * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 300 ml przecieru pomidorowego * sól, cukier, pieprz czarny i ziołowy Kapustę w całości obgotowałam przez

Pieprzyć z Fantazją
Paszteciki z mięsem wołowym i kapustą 124

lubiane i zawsze na czasie. Oczywiście najlepiej w duecie z czerwonym barszczem. Można je przygotowywać na wiele sposobów i na różne okazje. Tym razem paszteciki wypełnione farszem, z mięsa wołowego i kapusty kiszonej,  podobnie jak pierogi w poprzednim wpisie. Ciasto: 2 kopiaste szklanki mąki typ 650. 2 łyżki gęstej śmietany 18% 250 g margaryny 1/2 łyżeczki soli szczypta drożdży

Praktyczna pl
Strogonow 92

Cześć! Strogonow w moim domowym wydaniu.  Taka wersja bardzo smakuje mojej rodzinie. Podawałam go z pieczonymi ziemniakami co okazało się smacznym pomysłem :) Składniki: * 60 dkg mięsa wołowego * 1 papryka * 6 pieczarek *1 cebula *6 średniej wielkości ogórków kiszonych * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1/3 szklanki śmietany 30 % * sól, papryka ostra i słodka * 2 łyżki oleju * 3 liście laurowe * 5 ziarenek

Pieprzyć z Fantazją
Makaron smażony z wołowiną. Pyszne azjatyckie jedzenie szybciej niż myślisz. PRZEPIS 94

chyba każdego. Jeśli przygotujecie wszystkie składniki, możecie cieszyć się nią już za 10 minut. Przepis na makaron smażony z wołowiną Składniki: 100 gramów makaronu ryżowego, około 150 gramów mięsa wołowego odpowiedniego do szybkiego smażenia (polędwica, rostbef, antrykot), 2 ząbki czosnku, centymetrowy kawałek świeżego imbiru, kilka suszonych grzybów mun, garść zielonego mrożonego groszku, ciemny sos sojowy, świeża papryczka chilli, olej, pół

Kulinarna Polska
Faszerowane zrazy z mięsa mielonego 499

Mięciutkie i soczyste roladki z mięsa mielonego wypełnione pysznym farszem i duszone w aromatycznym sosie. Świetny pomysł na smakowity obiadek!     Składniki: ok 0,7 kg mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego 1 jajko 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy 1 wędzona kiełbasa 1 cebula Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, liść laurowy, ziele angielskie

Blog z Apetytem
Relacja z warsztatów kulinarnych WINIARY z Davidem Gaboriaud 102

wyrazistą salsą ziołową, a kropkę nad „i” postawiło palone masło o orzechowym smaku i zapachu. PYCHA ! GŁÓWNE DANIE – Kaszotto z pęczaku z kurkami i kotlecikami jagnięcymi z użyciem BULIONU WOŁOWEGO WINIARY   Co tu dużo pisać, kolejne danie przygotowane zostało pod moje kubki smakowe. Kurki, które w tym roku pierwszy raz jadłam, były nieziemsko dobre. Po podsmażeniu dostały ognistego „kopa

Moniki Smakołyki
Tortille z mięsnym farszem i kolorowymi warzywami (Tortille con ragù di carne e verdure fresche) 163

loro presenza contribuirà ad aggiungere allegria e spensieratezza sia in famiglia che tra amici. Buon appetito :) SKŁADNIKI Mięsne ragù 400 g passaty pomidorowej 250 g mięsa mielonego wołowego 250 g mięsa mielonego wieprzowego 5 suszonych pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku 2 szalotki oliwa z oliwek s ó l, pieprz Tortille

La grande e la piccola cuoca
Too Thai - kulinarna podróż do Bangkoku 128

wybór niezdecydowanym. Zamówienia składamy bezpośrednio przy barze, a o tym, że nasze dania są już gotowe informuje nas dzwoniący numerek, który dostaniemy po złożonym zamówieniu. Zaczynamy od przystawek: tatar wołowy z pastą miso , podany z francuską musztardą, kolendrowym aioli, wiórkami kokosowymi i chipsami krewetkowymi (26 zł) boczek wolno pieczony , który wprost rozpływa się w ustach, podany z sosem z wędzonej

Kulinarne przygody Gatity
Biała kiełbasa ze słodko-pikantną cebulą / Sausage with sweet and spicy onion 165

słodko-pikantną cebulą ( 6 porcji) Składniki: 6 kawałków białej kiełbasy (lub innej wedle uznania), ponacinane 2 łyżki oleju roślinnego 2 cebule, pokrojone w cienkie plasterki 2 szklanki bulionu wołowego 2 łyżki sosu z worcestershire (opcjonalnie sojowego lub maggi) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki słodkiego chutneyu (opcjonalnie) 2 łyżki musztardy dijon 2 łyżki brązowego cukru 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne

karmelowy
Delikatne i kruche zrazy z karkówki 165

Zrazy z karkówki wydają się być daniem bardzo pracochłonnym. Jest to błędne myślenie, wbrew pozorom wcale nie jest to trudne. Dziś podrzucam Wam pomysł na te

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rosół z kaczki 158

Naginam czasoprzestrzeń, aby wyrobić się dla Was z publikacją świątecznych przepisów ;D Dzielnie pomaga mi w tym duży kubek kawy i nieco skrócony sen ;) Klasyczny rosół drobiowy czy drobiowo-wołowy zna każdy z nas. Jednak może od czasu do czasu, np. z okazji świąt, przygotować sobie bardziej wykwintną wersję tej zupy zamieniając kurczaka na kaczkę. Rosół z kaczki jest bardziej

My simple kitchen
Aksamitna zupa czosnkowa 130

topionych z lokalnych, okręgowych mleczarni – najczęściej ich lista składników nie przypomina spisu odczynników chemicznych i tablicy Mendelejewa w jednym. SKŁADNIKI 4 porcje po ok. 280ml 1 litr rosołu drobiowo-wołowego 2 kostki sera topionego gouda, po 100g każda 250g białej cebuli 40-50g czosnku 2 łyżki masła klarowanego 2 liście laurowe 1 pełna łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka cukru

Karo in the Kitchen
Ameryka od Kuchni 105

doświadczeniu ranczerów, którzy na 700 000 rodzinnych farmach dbają o swoje stada. Większość wołowiny produkowana jest z młodego bydła poniżej 30 miesięcy. Branzin Zinfandel, Delicato z tatarem z polędwicy wołowej USA Black Angus. Cabernet Sauvignon, Bread&Butter z wolno pieczonym rostbefem z wołowiny USA Black Angus. Sonoma Zinfandel, Seghesio i ribeye z wołowiny USA Black Angus w stylu Wild

królestwo garów
Zupa cebulowa 163

Składniki: Składniki na zupę: 1 kg cebuli 50g masła – 2 czubate łyżki 2 łyżki oliwy – 30ml – 20g 150 ml białego wina wytrawnego 1 litr bulionu wołowego, warzywnego lub ewentualnie przecedzony rosół drobiowy 1 łyżeczka posiekanego drobno tymianku (najlepiej świeżego, ale może być suszony) 1 łyżeczka cukru sól i pieprz do smaku Składniki na bagietki* do zupy cebulowej

Kulinarne Przeboje