kapusty. Wiadomo, zależy co kto lubi. Jednak faktycznie, smakowo to bomba! Mniej pracy a jakie to dobre! Składniki: * 1 kapusta ok. 1,2 kg * 50 dkg mięsa mielonego wieprzowo - wołowego * 15 dkg ryżu basmati bądź jaśminowego * sól, pieprz Na sos: * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 300 ml przecieru pomidorowego * sól, cukier, pieprz czarny i ziołowy Kapustę w całości obgotowałam przez
Pieprzyć z Fantazjąlubiane i zawsze na czasie. Oczywiście najlepiej w duecie z czerwonym barszczem. Można je przygotowywać na wiele sposobów i na różne okazje. Tym razem paszteciki wypełnione farszem, z mięsa wołowego i kapusty kiszonej, podobnie jak pierogi w poprzednim wpisie. Ciasto: 2 kopiaste szklanki mąki typ 650. 2 łyżki gęstej śmietany 18% 250 g margaryny 1/2 łyżeczki soli szczypta drożdży
Praktyczna plCześć! Strogonow w moim domowym wydaniu. Taka wersja bardzo smakuje mojej rodzinie. Podawałam go z pieczonymi ziemniakami co okazało się smacznym pomysłem :) Składniki: * 60 dkg mięsa wołowego * 1 papryka * 6 pieczarek *1 cebula *6 średniej wielkości ogórków kiszonych * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1/3 szklanki śmietany 30 % * sól, papryka ostra i słodka * 2 łyżki oleju * 3 liście laurowe * 5 ziarenek
Pieprzyć z Fantazjąchyba każdego. Jeśli przygotujecie wszystkie składniki, możecie cieszyć się nią już za 10 minut. Przepis na makaron smażony z wołowiną Składniki: 100 gramów makaronu ryżowego, około 150 gramów mięsa wołowego odpowiedniego do szybkiego smażenia (polędwica, rostbef, antrykot), 2 ząbki czosnku, centymetrowy kawałek świeżego imbiru, kilka suszonych grzybów mun, garść zielonego mrożonego groszku, ciemny sos sojowy, świeża papryczka chilli, olej, pół
Kulinarna PolskaMięciutkie i soczyste roladki z mięsa mielonego wypełnione pysznym farszem i duszone w aromatycznym sosie. Świetny pomysł na smakowity obiadek! Składniki: ok 0,7 kg mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego 1 jajko 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy 1 wędzona kiełbasa 1 cebula Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, liść laurowy, ziele angielskie
Blog z Apetytemwyrazistą salsą ziołową, a kropkę nad „i” postawiło palone masło o orzechowym smaku i zapachu. PYCHA ! GŁÓWNE DANIE – Kaszotto z pęczaku z kurkami i kotlecikami jagnięcymi z użyciem BULIONU WOŁOWEGO WINIARY Co tu dużo pisać, kolejne danie przygotowane zostało pod moje kubki smakowe. Kurki, które w tym roku pierwszy raz jadłam, były nieziemsko dobre. Po podsmażeniu dostały ognistego „kopa
Moniki Smakołykiloro presenza contribuirà ad aggiungere allegria e spensieratezza sia in famiglia che tra amici. Buon appetito :) SKŁADNIKI Mięsne ragù 400 g passaty pomidorowej 250 g mięsa mielonego wołowego 250 g mięsa mielonego wieprzowego 5 suszonych pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku 2 szalotki oliwa z oliwek s ó l, pieprz Tortille
La grande e la piccola cuocawybór niezdecydowanym. Zamówienia składamy bezpośrednio przy barze, a o tym, że nasze dania są już gotowe informuje nas dzwoniący numerek, który dostaniemy po złożonym zamówieniu. Zaczynamy od przystawek: tatar wołowy z pastą miso , podany z francuską musztardą, kolendrowym aioli, wiórkami kokosowymi i chipsami krewetkowymi (26 zł) boczek wolno pieczony , który wprost rozpływa się w ustach, podany z sosem z wędzonej
Kulinarne przygody Gatitysłodko-pikantną cebulą ( 6 porcji) Składniki: 6 kawałków białej kiełbasy (lub innej wedle uznania), ponacinane 2 łyżki oleju roślinnego 2 cebule, pokrojone w cienkie plasterki 2 szklanki bulionu wołowego 2 łyżki sosu z worcestershire (opcjonalnie sojowego lub maggi) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki słodkiego chutneyu (opcjonalnie) 2 łyżki musztardy dijon 2 łyżki brązowego cukru 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
karmelowyZrazy z karkówki wydają się być daniem bardzo pracochłonnym. Jest to błędne myślenie, wbrew pozorom wcale nie jest to trudne. Dziś podrzucam Wam pomysł na te
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Naginam czasoprzestrzeń, aby wyrobić się dla Was z publikacją świątecznych przepisów ;D Dzielnie pomaga mi w tym duży kubek kawy i nieco skrócony sen ;) Klasyczny rosół drobiowy czy drobiowo-wołowy zna każdy z nas. Jednak może od czasu do czasu, np. z okazji świąt, przygotować sobie bardziej wykwintną wersję tej zupy zamieniając kurczaka na kaczkę. Rosół z kaczki jest bardziej
My simple kitchentopionych z lokalnych, okręgowych mleczarni – najczęściej ich lista składników nie przypomina spisu odczynników chemicznych i tablicy Mendelejewa w jednym. SKŁADNIKI 4 porcje po ok. 280ml 1 litr rosołu drobiowo-wołowego 2 kostki sera topionego gouda, po 100g każda 250g białej cebuli 40-50g czosnku 2 łyżki masła klarowanego 2 liście laurowe 1 pełna łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka cukru
Karo in the Kitchendoświadczeniu ranczerów, którzy na 700 000 rodzinnych farmach dbają o swoje stada. Większość wołowiny produkowana jest z młodego bydła poniżej 30 miesięcy. Branzin Zinfandel, Delicato z tatarem z polędwicy wołowej USA Black Angus. Cabernet Sauvignon, Bread&Butter z wolno pieczonym rostbefem z wołowiny USA Black Angus. Sonoma Zinfandel, Seghesio i ribeye z wołowiny USA Black Angus w stylu Wild
królestwo garówSkładniki: Składniki na zupę: 1 kg cebuli 50g masła – 2 czubate łyżki 2 łyżki oliwy – 30ml – 20g 150 ml białego wina wytrawnego 1 litr bulionu wołowego, warzywnego lub ewentualnie przecedzony rosół drobiowy 1 łyżeczka posiekanego drobno tymianku (najlepiej świeżego, ale może być suszony) 1 łyżeczka cukru sól i pieprz do smaku Składniki na bagietki* do zupy cebulowej
Kulinarne Przeboje