wolowe - 508 przepisów (strona:21/34)

Jemy w Łodzi Food Fest - Stekówka - Steki i Burgery 138

Stekówki - Steki i Burgery . Michał, szef kuchni, wie, co robi i robi to dobrze! Propozycje w ramach tras kulinarnych Street Food oraz Francja Elegancja to kolejno: 👉 Panini z wątrobą wołową w asyście chutneya gruszkowo-jabłkowego i sałaty roszponki (38 zł)  oraz 👉 Polędwica z jelenia podana z puree z kasztanów w towarzystwie żółtego buraka (56 zł) Kocham

Cooking Monster
Bogracz – bográcsgulyás – gulasz z kociołka 143

jest gęściejszy niż zupa, a bardziej płynny niż gulasz. W bograczu nie ma oliwy, masła klarowanego, wymyślnych dodatków. Jest to proste, pyszne i … bardzo zdrowe jedzenie :) 1 kg mięsa wołowego – pręga, 3 - 4 łyżki smalcu wieprzowego lub tłuszczu gęsiego, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki mielonej papryki, 1 łyżeczka kminku, 1 łyżeczka majeranku, pieprz, sól, 500 g ziemniaków (sałatkowe

królestwo garów
Polędwiczki z dorsza w czerwonym bulionie z chorizo, ciecierzycą i papryką 140

jedzenia wystarczy sama łyżka – mięso powinno się idealnie rozdzielać na pojedyncze płatki. SKŁADNIKI składniki na 2 porcje 2 polędwice z dorsza o wadze 150-180g każda 400ml rosołu wołowego (lepiej!) lub drobiowego 100g pikantnej kiełbasy chorizo 1 puszka ciecierzycy (400g) 1 średnia cebula, czerwona lub biała 1 czerwona papryka, średnia 1 duży ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek

Karo in the Kitchen
Szparagi mimoza – francuski klasyk z jajkiem na twardo 214

jako przystawkę, przed głównym daniem, ale tak naszykowane szparagi sprawdzą się też jako dodatek do mięs i ryb – my zjedliśmy je z grubym na trzy palce burgerem z polędwicy wołowej i sosem z zielonego pieprzu. SKŁADNIKI składniki na 2 porcje 500-550g szparagów zielonych 1 łyżka octu z czerwonego wina ¼-1/2 łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu 1 szalotka

Karo in the Kitchen
Pieczeń rzymska z cukinią, zdrowy oraz szybki pomysł na obiad. 121

cukinii zamiast jajka na twardo. Zyskałam dodatkową porcję warzyw. Pieczeń rzymską można jeść na ciepło lub na zimno (zimny bufet lub do kanapek) Składniki: 800g mięsa mielonego (ja użyłam wołowego 12% tłuszczu) cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka cukinia 4 plasterki sera żółtego łyżeczka oleju rzepakowego sól, pieprz, rozmaryn Sposób przygotowania: Cukinię przekrój wzdłuż na 4 słupki. Posól i popierz

wysmienity
Szwedzkie klopsiki jak z Ikei 243

łyżeczka soli – 1 łyżka pieprzu – 1 łyżeczka roztartego na proszek w moździerzu ziela angielskiego – pół łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej – 500 ml bulionu z kurczaka lub wołowego – 2 płaskie łyżki mąki – olej do smażenia – 1 łyżka sosu worcester – żurawina do podania klopsików PROPOZYCJA PODANIA: puree ziemniaczane i gotowane warzywa np szparagi zielone. Przygotowanie

nietylkopasta.pl
Gołąbki z kaszą jęczmienną z Hucisk – kuchnia podkarpacka 155

Wielkiej księdze tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego”, wydanej przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia "Pro Carpathia". Składniki: 1 główka kapusty 1 kg kaszy perłowej (jęczmiennej) 1 kg mięsa wołowego w kawałkach 300 g suszonych grzybów 2-3 łyżki masła 1 szklanka śmietany 2 kopiate łyżki mąki pszennej sól, pieprz. Grzyby moczymy przez kilka godzin, solimy i gotujemy do miękkości

Trzeci talerz
Klasyczny burger z sosem z zielonego pieprzu 115

sezonie grillowym, zwłaszcza takim, który trwa parę miesięcy gdy pogoda nas rozpieszcza, warto wprowadzić trochę różnorodności do menu grillowego... w tym trochę klasyki. Burger wołowy z takimi dodatkami jak boczek i świeże warzywa to gwarancja sukcesu a do tego pyszny, kremowy i lekko ostry sos z zielonego pieprzu. To jedno z moich ulubionych połączeń w hamburgerach

Milion Smaków
Karnabahar musakka-Musakka z kalafiora 98

inna wersja tego dania. Kolejny raz zdziwiliśmy się próbując tego dania. Przepyszne połączenie, do tego bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Składniki 1 kalafior średniej wielkości 250 mięsa wieprzowo-wołowego 3 cebule 2 łyżki masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego 500 ml zimnej wody sól, pieprz Przygotowanie Kalafior dzielimy na różyczki, najlepiej większe. Układamy na dnie garnka. Posiekaną cebulę dusimy

R'n'G Kitchen
INSPIRACJE NA WIELKANOCNE KETO MENU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 365

czyli idealne dania wielkanocne Przystawki, mięsa i sałatki: Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane łososiem Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane szynką Sałatka warstwowa z rzodkiewką Tatar z wędzonego łososia Tatar wołowy Galareta bez żelatyny Warstwowa sałatka z tuńczyka Keto sushi Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Pasztet LCHF Karczek pieczony Boczek pieczony   Dania główne: Kaczka pieczona

Ola la LCHF
Gulasz wołowy z warzywami 104

Bardzo lubimy takie połączenia. Składniki 500 g wołowiny ekstra 4 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki sosu sojowego 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 l bulionu wołowego 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 marchewki 1/2 szklanki kwasu z kiszonych ogórków 6 szt zielonych szparagów 1 głąb z brokułu 2 łodygi selera naciowego 100 g groszku cukrowego 1 łyżka słodkiej

R'n'G Kitchen
Krokiety z mięsem z rosołu 554

maśle z cytryną i natką pietruszki . Za najfajniejsze rozwiązanie uważam przygotowanie krokietów z mięsem z rosołu.   Najlepszy moim zdaniem jest połączenie mięsa wołowego i drobiowego, zarówno dla rosołu jak i farszu. Do tego celu najlepiej wybrać tańszą lekko poprzerastaną wołowinę oraz udka z kurczaka. Takie połączenie to gwarancja

kuron.com.pl
Gołąbki z wołowiną i grzybami 213

wołowiny, warzyw i grzybów leśnych. Smaczne, rozpływające się w ustach i aromatyczne. Przepyszne z sosem grzybowym ;) ok 12 liści kapusty włoskiej 1 cebula 1 marchewka 300 g mięsa mielonego wołowego 200 g grzybów ( podgrzybki, borowiki) 1 szklanka ryżu sól pieprz czarny mielony pieprz ziołowy papryka słodka mielona 1 łyżka masła 3 szklanki wody przyprawa do zup olej rzepakowy do smażenia

https:KKuchniaMniam
Pieczona cieciorka z wołowiną 118

tortille. W każdym zestawie będzie smakowała pysznie. Polecamy Wam również przepis na mega zdrowe śniadanie z pieczoną cieciorką, pieczonym jajkiem, awokado i innymi warzywami. Składniki: 500 g mielonej szynki wołowej 2 puszki cieciorki 1 i 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego Szczypta cynamonu Szczypta gałki muszkatołowej 4 drobno posiekane ząbki czosnku 1 czerwona cebula

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania