Gulasz wołowy z pieczarkami i majerankiem

Gulasz wołowy z pieczarkami i majerankiem

Gulasz wołowy z pieczarkami i majerankiem

Przepis na : obiad

El gulaso Z jaglanym makaronem stworzył danie sycące i przepyszne. 2-3 porcje: 500 g mięsa wołowego (łopatka, pręga, udziec, goleń lub karkówka) 400 g pieczarek 1/2 szklanki przecieru pomidorowego 1 mała cebula 1-2 suszone grzyby 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majeranku sól do smaku, łyżka mąki do zagęszczenia Mięso pokroiłam w małą kostkę (jak, kto lubi – duża też może być) i podsmażyłam w garnku bez dodatku tłuszczu. Pieczarki oczyściłam, pokroiłam w ćwiartki. Cebulę pokroiłam w półplastry. Gd... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Autor

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, grzyby, makarony, makaron, pieczarki, buraczki, zupa pomidorowa, karkówka, dania z makaronem, makaron na obiad, wołowina, gulasz, obiad, dania mięsne, karkówka w cebuli, makaron z pieczarkami, gulasz wołowy, gulasz z łopatki, mięso na obiad, karkówka na obiad, pieczarki do obiadu

Inne przepisy z Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.