wolowe - 508 przepisów (strona:12/34)

FITBURGERY Z KALAFIORA I KASZY JAGLANEJ 152

kalafiora i kaszy jaglanej podane w delikatnej i mięciutkiej bułeczce hamburgerowej z sezamem. Świetnie smakują z dipem z awokado, plastrem pomidora i sosem majonezowo-jogurtowym. Polubią je nawet fani wołowych burgerów i nie lubiące warzyw dzieci.  SKŁADNIKI / 2 porcje 2 bułeczki hamburgerowe np.  własnego wypieku 2  KOTLETY Z KALAFIORA 1/2  dojrzałego awokado 1/2 małej szalotki

cool and minty
HURRY CURRY W RESTAURANT WEEK – #instamix 180

Marchewkowa delikatniejsza, natomiast krem z pomidorów zdecydowanie bardziej ostra. DANIA GŁÓWNE: Dhall Tadka – wegańskie curry na bazie grochu, czerwonych suszonych papryczek chilli oraz liście curry i Rendang – wołowe curry długo gotowane na wywarze z kości, z czarnym i zielonym kardamonem, gałką muszkatołową, trawą cytrynową i prażonym kokosem. Obydwa dania pyszne! Naprawdę pyszne – ciężko się było zdecydować

Ostra na Słodko
Stek Salisbury – czyli skąd się wzięły hamburgery 224

ciężko nazwać je dzisiaj prawdziwymi badaniami medycznymi) że warzywa bogate są w skrobię, kwasy, cukry i są chorobotwórcze dla ludzkiego organizmu. Zamiast nich proponował dietę bogatą w chude mięso wołowe i… kawę. Zapisz Zapisz Salisbury był też jednym z pierwszych, którzy dobitnie głosili że ludzkie kły wskazują na to, że człowiek ma mięso jeść – i basta! A warzywa

Karo in the Kitchen
SUSHI Z WOŁOWINY I BOCZKU 161

cebuli średniej wielkości - 3 ząbki czosnku - pół łyżeczki soli - łyżka sosu tabasco - szczypiorek do posypania - dip z pieczonych pomidorów POTRZEBNE BĘDĄ: -mata do sushi lub folia spożywcza ZMIEL MIĘSO WOŁOWE , cebulę i czosnek na najmniejszych oczkach, dodaj paprykę, sól i sos tabasco, mieszaj kilka minut, dzięki temu masa będzie lepka i sushi nie rozwali się podczas krojenia. ROZŁÓŻ MATE

Kuchnia bezglutenowa Loli
Roladki wołowe z przepisu babci 101

Czasami, a nawet coraz częściej lubimy powracać do smaków naszych korzeni. W połączeniu z kluskami...no masakra! <3 Któż byłby w stanie się oprzeć ? Składniki 4 szt kotletów wołowych z łopatki (po 200 g) musztarda sarepska 100 g słoniny 1 duży ogórek kiszony majeranek suszony mąka olej do smażenia 1 liść laurowy 3 ząbki czosnku 2 łyżki mąki

R'n'G Kitchen
Surf and turf czyli świnka i krewetki 193

Surf and turf, czyli mięso i owoce morza. Mięso – najczęściej wołowe, a owoce morza – to już różnie. My postawiliśmy na polską świnię. A dokładniej na katowaną na każdym polskim grillu – aż do czarności 🙂 karkówkę. Do tego … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Karkówka z warzywami 106

spróbować , doskonale pasuje z każdego rodzaju kaszą . Składniki  1 kg karkówki  2  papryki czerwone  10 pieczarek  sól pieprz do smaku  1 kostka wołowa  1 duża cebula  3 łyżeczki mąki  Wykonanie  Myjemy mięso i osuszamy ,kroimy na kostkę i wkładamy na rozgrzaną głęboką patelnie bądź wysoki garnek i smażymy na złoty(...)dodajemy razem z papryką do smażonego mięsa . Cebulę obieramy i kroimy w talarki i także dodajemy do mięska i przesmażamy z 10 minut następnie zalewamy wodą i dodajemy kostkę wołową i gotujemy na małym ogniu aż mięso zmięknie, pilnując by za dużo wody się nie wygotowało . Kiedy mięsko już będzie miękkie ,w szklance mieszamy z odrobiną wody mąkę i delikatnie

Mój Smak
Wołowe zrazy z pastą z suszonych prawdziwków 218

Internecie istnieje wiele przepisów na zrazy wołowe. Dziś zmieniamy trochę tradycyjny przepis i dodajemy pastę z suszonych prawdziwków,które dodadzą potrawie niesamowitego smaku i aromatu. Przygotowanie dania nie zajmuje dużo czasu a poświęcony im czas zrekompensuje się smakiem i zdziwi nie jednego smakosza. W naszej kuchni ten przepis zagościł na stałe i sądzę , że w waszej też tak będzie

Niezły Młynek
Klopsiki wołowe z sezamem i sosem chili 134

dzisiejszy obiad proponuję pyszne wołowe kuleczki na ostro. Świetnie się prezentują, a smakują jeszcze lepiej. Zachęcam również do przygotowania sałatki z papryczkami chili i zielonym ogórkiem, która będzie zdrowym, kolorowym dodatkiem do klopsików. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Wołowina z kurkami z pęczakiem 131

szklanki nieugotowanego pęczaku cebula szalotka ząbek czosnku łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka tymianku 2 łyżki masła sól i pieprz natka pietruszki około 0,5 l bulionu (u mnie drobiowo-wołowy) olej do smażenia listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='100 g wołowiny (użyłam rostbefu) 100 g kurek 2 szklanki nieugotowanego pęczaku cebula szalotka ząbek czosnku łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka(...)tymianku 2 łyżki masła sól i pieprz natka pietruszki około 0,5 l bulionu (u mnie drobiowo-wołowy) olej do smażenia'; document.write(" "); Krok 1 Wołowinę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Kiedy mięso się zeszkli, dodajemy cebulę i czosnek. Po zrumienieniu składników zalewamy je bulionem, przykrywamy i dusimy 30 minut. Bulion powinien zakrywać kawałki mięsa. Krok 2 Kurki oczyszczamy

Kuchnia Bazylii
Gulasz wołowy z warzywami 179

Gulasz wołowy z warzywami 500-600 gram wołowiny 5-6 marchewek kawałek selera 1 pietruszka 2 duże cebule 2 ząbki czosnku masło lub masło klarowane olej mąka do oprószenia mięsa pieprz, sól, liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego 1 szklanka passaty pomidorowej 1 kostka bulionu wołowego 1. Marchewkę, seler i pietruszkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach

Kuchnia smaków
Kolacja na powitanie lata – Twój Kucharz, Kraków 162

truskawki z kwiatem czarnego bzu .. pyszne.  I wjechało na nasze stoły mięso – na początek gołąb, młody groszek i agrest. Fajne połączenie.  Następnym danie były policzki wołowe, letnie warzywa, czereśnie.   I danie które kończyło tą część kolacji czyli młode pędy sosny, kruszonka, czerwona porzeczka czyli genialne lody z młodymi pędami sosny.. oj zachwytów nie było

Kuchnia na wzgórzu
Kofta wołowa 167

wspólnego gotowania, przygotować kofty. Już kiedyś robiłam kofty jagnięce z miętą , ale ponieważ K. nie przepada za tym rodzajem mięsa, tym razem postanowiłam zrobić nieco pikantne kofty z mięsa wołowego . Tego rodzaju danie idealnie nadaje się do przygotowania na grillu. Do kofty można podać sos czosnkowy, tzatziki i/lub hummus.  Składniki :  600g mielonego mięsa wołowego 2 średnie cebule

Codzienne Gotowanie
Muszle makaronowe z wołowiną 133

gotujemy na al dente muszle makaronowe (ok 10-12 minut). Pieczarki myjemy, kroimy w pół talarki i rumienimy na patelni z dodatkiem szczypty soli i łyżki masła. Mięso mielone wołowe łączymy z odcedzoną kukurydzą, upieczonymi pieczarkami, startym serem, jajkiem, przecierem pomidorowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Ugotowane muszle delikatnie odcedzamy i układamy na talerzu tak by się

Kuchnia w czekoladzie