wolowe - 508 przepisów (strona:29/34)

Domowy hamburger 160

był idealny, ale trudno się jadło właśnie ze względu na grubość, następnym razem przygotuje połowę cieńsze kotlety i będzie w sam raz! Składniki: Kotlet: - 0,5 kg mięsa mielonego wołowego, - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki; - 2 łyżki posiekanych kaparów; - 2 posiekane szalotki lub 1 mała cebula; - pół szklanki wody; - sól, pieprz Sos: - 3 łyżki majonezu; - 1 ogórek konserwowy; - 1 szalotka

dom-agi.pl
Ragout – gulasz kuchni francuskiej 121

który unosił się w kuchni, a później delikatny smak mięsa z ciekawą kompozycją smaków przypadł nam na prawdę do gustu. Przepis podpatrzony tutaj. Składniki: - 600 g jagnięciny lub szynki wołowej; - 500 ml wina białego (ja użyłam znacznie mniej) - 100 ml oliwy z oliwek - 2 marchewki - 2 cebule; - 2 ząbki czosnku; - 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki; - 2 listki laurowe; - 1 gałązka

dom-agi.pl
Pikantne buritto 151

Mięsny farsz dość pikantnie przyprawiony zawinięty w placki tortilli i podpieczony w domowym grillu. Może ktoś się skusi na taką propozycję? Pikantne buritto SKŁADNIKI: 200 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego  1/2 cebuli  3 pieczarki  kawałek papryki czerwonej  kawałek papryki żółtej  2 łyżki kukurydzy  natka pietruszki  1 łyżeczka koncentratu  1 łyżeczka sosu chili

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotlety mielone w sosie pomidorowym 155

Pyszny pomysł na obiad :) Do kotletów potrzebujemy: 0,5 kg mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowo-wołowego) 1 jajko 1 cebula 1 szklanka bułki tartej 0,5 szklanki przegotowanej wody 3 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek Sos: 4 duże łyżki przecieru pomidorowego pól szklanki wody 3 dużej łyżki śmietany sól i pieprz W dużej misce ręcznie mieszamy razem ze sobą mięso

Kolejny blog o gotowaniu
Wołowina po chińsku 164

potraw mięsnych, jak i wegetariańskich. 5 ząbków czosnku - pokroić w plasterki 5 suszonych w całości papryczek chilli - rozkruszyć 3 papryczki pepperoni świeże - pokroić na krążki SKŁADNIKI: 500 g mięsa wołowego (gulaszowe) 1 opakowanie mrożonych warzyw (chińska mieszanka) 2 łyżki oliwy z oliwek 200 g pieczarek 100 g grzybów mun TaoTao- Grzyby MUN TaoTao to suszone, pokarbowane grzyby o charakterystycznym szaro

ClauditteMissCooking
Duszona wołowina z pomocą Multicooker Redmond 211

okazji aby sfotografować to danie za dnia. Idąc do pracy jest ciemno i jak wracam też jest ciemno. Także mam nadzieje, że mi wybaczycie. SKŁADNIKI: 800 g wołowiny (karczek wołowy) 3 duże cebule 1 bardzo duża marchewka 4 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 papryczka chilli 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka owoców jałowca świeżo zmielony pieprz

ClauditteMissCooking
Spaghetti Bolognese z zieloną pietruszką 188

jest fakt, że zarówno ja, jak i domownicy czy goście zajadamy się moim spaghetti. Spaghetti szybko znikło, dlatego do zdjęcia została mała porcja. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego (lub innego) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 marchewka 2 1/2 łyżki oleju 1 puszka krojonych pomidorów 3 1/2 łyżki przecieru pomidorowego niespełna 1/2 szklanki bulionu 2 łyżeczki oregano (suszone

Słodkie okruszki
Przyprawianie steków – nie tylko sól i pieprz 151

Afrykańska: 2 łyżki chili w proszku 1 łyżka harrissy starta skórka i sok z jednej pomarańczy 2 łyżki soli 1 łyżeczka oliwy z oliwek   Angielska 1 kostka bulionu wołowego 60 ml oliwy z oliwek ½ łyżeczki soli morskiej 1 wyciśnięty ząbek czosnku 1 drobno posiekana cebula   Carne Asada 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu 2 łyżeczki kminku

naRuszcie
Stek z indyjskimi ziemniakami Nigelli 191

Dzisiaj coś dla mięsożerców - steki! Pamiętam, jak pół roku temu zdarzyło mi się przez całe 4 dni być na diecie kopenhaskiej i wcinałam wtedy codziennie stek z polędwicy wołowej. Po 4 dniach nie mogłam na nią patrzeć. Kombinowałam jakby ją tu doprawić, żeby urozmaicić smak. Odpadała sól, a o curry nie pomyślałam. Jeśli więc ktoś jest na tyle szalony, żeby

W kuchni wieczorem
Chilli con carne 264

jest to, żeby potrawa była dobrze doprawiona chili. Danie dla 4 osób (w moim przypadku było dla dwóch na dwa dni ;-) ) SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 5 dużych pomidorów lub 1 duża puszka pomidorów obranych ze skórki 1 puszka fasoli czerwonej mały sok z pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Passions hobbies life
Domowy Big Mac 1384

jedna z najpopularniejszych i najbardziej lubianych kanapek z McDonald's - Big Mac jest niemal wizytówką McDonald'sa. Charakteryzuje go duża, składająca się z 3 części bułka, podwójna porcja mięsa wołowego, plasterek sera cheddar oraz warzywa takie jak: ogórek konserwowy, sałata oraz cebula.  Jego wyjątkowego i charakterystycznego smaku nadaje również " Sos Big Mac ", który znajdziemy we wnętrzu hamburgera.  Uwielbianego

Słodka Strona
Czulent 200

Czulent pochodzi z kuchni żydowskiej. Powinnam to danie nazwać raczej czymś a'la czulent. Prawdziwy czulent przygotowywany jest z koszernego mięsa wołowego. Po hebrajsku „koszerny” oznacza „odpowiedni”, „pasujący”, „właściwy”. Odpowiedni ze względu na przepisy kaszrutu, czyli zbioru zasad dotyczących przede wszystkim żywności, choć nie tylko. Zwierzęta, których mięso jest koszerne, muszą mieć rozdwojone kopyto i muszą być przeżuwaczami

bistro mama
PODSUMOWANIE ROKU 2014 - Najchętniej czytane wpisy 266

swoje pasje i żebyście nigdy się nie poddawali :) Wszystkiego dobrego!Dagmara Osowska~~~PODSUMOWANIE ROKU 2014 8 NAJCHĘTNIEJ CZYTANYCH PRZEPISÓWMIEJSCE IZUPA WONTONMIEJSCE IIPIECZONA POLĘDWICA W SEZAMIEMIEJSCE IIIKURCZAK MAŚLANYMIEJSCE IVPRĘGA WOŁOWA PIECZONA W JOGURCIEMIEJSCE VSKRZYDEŁKA KURCZAKA PO CHIŃSKUMIEJSCE VIKURCZAK SŁODKO-KWAŚNYMIEJSCE VIIPROSTA TAJSKA ZUPA RYBNAMIEJSCE VIIIKHAI YAT SAI - TAJSKI OMLET Z NADZIENIEM

Tajskie smaki
Wołowe kotleciki ze śliwką, pachnące wędzonką czyli Niedzielne Mielenie doc.7 142

mieliśmy mielone. Tym razem była to szybka improwizacja na temat wołowiny i śliwek suszonych. Troszkę, żałowałam, że nie ugrillowałam ich zamiast smażyć ale co tam! następnym razem tak zrobię :)Wolowe kotleciki ze sliwka600 g wołowiny1 ząbek czosnku15 suszonych śliweksól, pieprzpo 1 łyżeczce wędzonej papryki i musztardy Diyon2 łyżki bułki tartejjajkoMięso mielimy

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania