Faszerowane muszle w pomidorach

Faszerowane muszle w pomidorach

Gotując rosół, często nie mamy pomysłu na wykorzystanie mięsa, które nam zostało. Możemy dodać do ryżu, kaszy i zrobić gołąbki, albo pierogi z mięsem. Są to jednak dania wymagające czasu i pracy. Ja proponuję wykorzystać mięso do nadziania nim makaronu muszli. Kiedy makaron się gotuje, my robimy farsz. Wystarczy muszle nim wypełnić, pomidory doprawić, wstawić do piekarnika, chwilę poczekać i można się zajadać. Naprawdę warto spróbować. Składniki:ok. 18 muszli makaronu Czaniecki,150 g ugotowanego mięsa...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pomidor, sosy, czosnek, makaron, makarony, sos sojowy, ser żółty, ser, gołąbki, pierogi przepis, tarta, pierogi, jajko, rosół, kasza, do pracy, ryż, pierogi z mięsem, pomidory z serem, dania z makaronem, sos do jajek, mięsa pieczone, makaron z serem, tarta ser, jajka z farszem, sos do makaronu, jajka nadziewane, jajka faszerowane , sos do ryżu

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.