Gotując rosół, często nie mamy pomysłu na wykorzystanie mięsa, które nam zostało. Możemy dodać do ryżu, kaszy i zrobić gołąbki, albo pierogi z mięsem. Są to jednak dania wymagające czasu i pracy. Ja proponuję wykorzystać mięso do nadziania nim makaronu muszli. Kiedy makaron się gotuje, my robimy farsz. Wystarczy muszle nim wypełnić, pomidory doprawić, wstawić do piekarnika, chwilę poczekać i można się zajadać. Naprawdę warto spróbować. Składniki:ok. 18 muszli makaronu Czaniecki,150 g ugotowanego mięsa...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.