wolowe - 508 przepisów (strona:28/34)

Kotleciki z rzodkiewką i koperkiem 196

smak... Kotlety idealnie komponują się z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i z domową mizerią Kotleciki z rzodkiewką i koperkiem  SKŁADNIKI :  500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 1 jajko 1 czerstwa kajzerka 5 rzodkiewek 3-4 gałązki koperku świeżego sól i pieprz do smaku 1,5 szklanki bułki tartej olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE : Rzodkiewki myjemy, odcinamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Krem z pomidorów z prażonym słonecznikiem 152

malinowych 1 puszka pomidorów 1 małe opakowanie suszonych pomidorów 1 duża cebula 2 ziemniaki 2 kromki razowego chleba 3-4 ząbki czosnku 1 litr bulionu ( może być warzywny lub wołowy ) pęczek bazylii  2 łyżeczki Adobo Canario ( na foto) 2 łyżki brązowego cukru pieprz oliwa z oliwek garść prażonego słonecznika Pomidory delikatnie naciąć i zalać wrzątkiem. Po kilku minutach obrać

Jemy Pijemy
Gulasz a'la Strogonow 147

dnia gulasz ten smakuje o wiele lepiej. Gulasz w oryginalnym przepisie jest robiony z wołowiny, ale można go również przygotować z mięsa wieprzowego.   Smacznego!!!   Składniki: 1kg polędwicy wołowej, 0,5 kg pieczarek, 4 duże cebule, 6 ogórków kiszonych, 1 słoik papryki konserwowej (250ml), 6 łyżek koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, olej do smażenia, 2 łyżki mąki Wykonanie: Mięso opłukać

Passion of Cooking
Zapiekanka makaronowa z beszamelem i wołowiną 216

Składniki: 300 g mielonego mięsa wołowego 1 łyżka oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego  łyżeczka suszonej bazylii 200 g makaronu typu 'kolanko' 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 szklanki mleka 1 łyżeczka sosu Worcestershire (opcjonalnie) 300 g tartego sera cheddar sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczynamy od przygotowania mięsa: na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju

My Culinary Art
Potrawka z jelenia po niemiecku 144

oczywiście zmodyfikowany :) 1 kg mięsa z jelenia na gulasz, 5 ziaren pieprzu czarnego, 5 jagód jałowca, łyżka tymianku świeżego, sól, smalec gęsi lub wieprzowy, 2 cebule, 100 ml bulionu wołowego, 250 ml czerwonego wytrawnego wina, 20 suszonych śliwek, 1 winne jabłko, 100 g orzechów włoskich łuskanych Przyprawy zemleć, wymieszać z solą, natrzeć nimi mięso i odstawić na 3-4 godziny

królestwo garów
Odkrywamy kalifornijskie wina II 147

wanilii i nutą czarnego pieprzu. Zrównoważone, z bogatym aromatem wiśni, truskawek i wanilii. Ma jedwabistą konsystencję z długo utrzymującymi się taninami. Polecane do jagnięciny z grilla, pizzy i pieczeni wołowej. Importer: Cerville Investments Sp. z o.o. Wente Sandstone Merlot 2011 Region: Livermore Sandstone Merlot ujawnia aromaty wiśni, czereśni, jeżyn oraz śliwek. W ustach jest pełne, z posmakiem czarnej herbaty oraz

królestwo garów
Baltazar by Mondovino - wspólne gotowanie 102

sprzętu można w domu przygotować modne i efektowne dania czy dodatki. Przygotowaliśmy: 1) ceviche z sandacza kompresowane z cytrusami, musem avocado, kawiorem porzeczkowym, pianą morską 2) tatara z polędwicy wołowej podwędzany wiśnią, suszonymi pomidorami, rukolą, siemieniem lnianym i granitą z oliwy truflowej  3) sorbet na ciekłym azocie z grysem owocowym. W spotkaniu uczestniczyli Katarzyna Piecychna z Magazynu Wino , Sylwia

królestwo garów
Pierogi z mięsem i pieczarkami – pyszne! 145

największą szklankę jaką miałam Składniki (na ok 40 dużych pierogów): Ciasto: • 350 g mąki pszennej • duża szczypta soli • 180 ml wrzątku • łyżka oleju Farsz: • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego • 150 g pieczarek • niewielka cebula • jajko • sól, pieprz •masło Przygotowanie Przygotowujemy farsz: pieczarki oczyszczamy i kroimy na drobne kawałki. Cebulę obieramy i również drobno siekamy. Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy

e-PrzepisyKulinarne
Ryba pod sezamową kołderką 141

Osobiście ryb nie jadam bo nie lubię, wyjątek stanowi ryba wołowa, którą ze smakiem zajadałem na Sri Lance - tutaj fotorelacja . Natomiast Małżonka ma Aleksandra ryby lubi i ostatnimi czasy jada dość często.  W Al-Khobar wybór ryb zarówno w sklepach jak i w restauracjach mam ogromny, więc musiałem zdobyć przepisy na lokalne potrawy z ryb.  Poniżej jeden

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Rolada mięsna z boczkiem i szpinakiem 284

szpinaku i fety nadaje się do obiadu, jako samodzielna przystawka lub jako dodatek do chleba. Dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno. 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 opakowanie sera feta 1 opakowanie mrożonego szpinaku ( 400 g ) 15 długich cienkich plastrów parzonego lub wędzonego boczku 1 sucha bułka namoczona w mleku i odciśnięta 4 łyżki bułki tartej

Trzeci talerz
Rosół alla Pavese 148

które od tej pory stało się jednym z ulubionych dań na dworze i w całej Francji. Składniki: (na 2 porcje) rosół drobiowy bez mięsa (może być również rosół drobiowo-wołowy, bądź bulion warzywny- bezmięsny) 2 żółtka 4 grzaneczki 150-200 g tartego sera żółtego  świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Rosół jeśli macie swoją tajną- domową recepturę, naturalnie możecie zrobić swój

KreatywnePiny
Bataty pieczone po meksykańsku 178

Przepis inspirowany jest jedną z potraw Jamiego Olivera. Drodzy mięsożercy: zamiast batatów, możemy przygotować stek wołowy, karkówkę wieprzową, lub wymieszać naszą fasolkę z mięsem mielonym. Danie posmakuje również weganom - wystarczy pominąć dodatek jogurtu naturalnego :) Zapraszam w podróż do Meksyku!  Składniki dla dwóch osób: 1 duży batat 1/2 marchewki 1/2 cebuli czerwonej 1/2 cebuli białej 2 ząbki czosnku 1/4 papryczki

My Culinary Art
Biała kiełbasa II 182

składniki 1kg karkówki wieprzowej, -  Ø  8 2,4 kg boczku, -  Ø  5 1,6 kg łopatki wieprzowej, -  Ø  8 30 dkg giczy wołowej,  Ø  8 100g soli, ok 4 łyżki suszonego majeranku. Można również dodatkowo dodać świeżego majeranku, 20 g pieprzu czarnego, świeżo rozdrobnionego, 1 główka drobno pokrojonego czosnku, 1 łyżka świeżego

Stare Gary
Domowe burgery 258

przygotowaniu. U mnie podane z frytkami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 8 burgerów. Do przygotowania burgerów można użyć mięsa mielonego dowolnego gatunku, np. drobiowego, wieprzowego, wieprzowo-wołowego itp. Sos a'la Big Mac można zastąpić innym, np. swoim ulubionym. Może to być też sos hamburgerowy , kupny lub domowy. Bułki do burgerów mogą być domowe , kupne. Można

Gospodyni Miejska
Zrazy z szynki wieprzowej 257

liście laurowe sól pieprz ok. 1 l bulionu 1-2 łyżki mąki 1-2 łyżki śmietany 18%  Bardzo lubię zrazy. Ale zdecydowanie wolę zrazy z mięsa wieprzowego niż wołowego. Są delikatniejsze i bogatsze w smaku. Wyśmienicie smakują w towarzystwie ziemniaków i zasmażanych na maśle buraczków. Jeżeli uda nam się kupić gotowe mięso poporcjowane na zrazy, mamy problem z głowy

Świat Domowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania