Rosół alla Pavese

Rosół alla Pavese

Rosół alla Pavese

Rosół ten pochodzi z XVI wiecznej Francji, wedle znalezionych przez nas informacji, Ówczesny król francuski postanowił podczas swojej wyprawy odwiedzić biedne domostwo. Gospodyni przerażona tym, że miałaby podać zwykły rosół głowie państwa dodała na szybko do rosołu żółtko od jajka mające sprawić by zupa stała się delikatna, aksamitna a przez to bardziej szlachetna, na wierzch dodała grzankę i posypała ją serem. Król był zachwycony daniem, które od tej pory stało się jednym z ulubionych dań na dworze i w c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KreatywnePiny

Autor

Kreatywne PinyKreatywne Piny

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, zupa, tarta, mielone, makarony, makaron, ser żółty, mięso, por , drobiowe, francuskie, makaron z serem, szybka zupa, dania z makaronem, dania bez mięsa, mięso mielone, zupa z mięsem mielonym, zupa warzywna, dania na gorąco

Inne przepisy z KreatywnePiny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.