ZRAZY MIELONE Z MIĘSA MIESZANEGO
ZRAZY MIELONE Z MIĘSA MIESZANEGO
Składniki: 30 dkg wołowiny bez kości 50 dkg wieprzowiny bez kości 10 dkg bułki czerstwej 8 dkg cebuli 1 jajo 2 dkg soli 10 dkg tłuszczu 1 g pieprzu Sposób przygotowania: Bułkę namoczyć, odcisnąć. Mięso zemleć wraz z bułką, dodać cebulę podduszoną na tłuszczu, jajo, sól i pieprz. Wyrobić na jednolitą masę.Ukształtować 10 lu 20 zrazików (po 1 lub 2 na porcję). Każdy zrazik obtoczyć w mące lub przesianej tartej bułce i smażyć na rumiano. Zrazy mielone na gorącą przekąskę można przygotować w sposób następując... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny
Autor
Babcia Antonina
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, bułki, zrazy, tarta, mięso, przekąska, wieprzowina, wołowina, przekąski, marynaty, zrazy wołowe, mięso mielone
Inne przepisy z Przepisy kulinarne babci Antoniny
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję