ZRAZY MIELONE Z MIĘSA MIESZANEGO

ZRAZY MIELONE Z MIĘSA MIESZANEGO

ZRAZY MIELONE Z MIĘSA MIESZANEGO

Składniki: 30 dkg wołowiny bez kości 50 dkg wieprzowiny bez kości 10 dkg bułki czerstwej 8 dkg cebuli 1 jajo 2 dkg soli 10 dkg tłuszczu 1 g pieprzu Sposób przygotowania: Bułkę namoczyć, odcisnąć.  Mięso zemleć wraz z bułką, dodać cebulę podduszoną na tłuszczu, jajo, sól i pieprz. Wyrobić na jednolitą masę.Ukształtować 10 lu 20 zrazików (po 1 lub 2 na porcję). Każdy zrazik obtoczyć w mące lub przesianej tartej bułce i smażyć na rumiano.  Zrazy mielone na gorącą przekąskę można przygotować w sposób następując... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.