Przepis na domowe belgijskie frytki
Przepis na domowe belgijskie frytki
Sekretem belgijskich frytek jest to, że są one chrupiące, ale też miękkie w środku. Taki efekt można uzyskać dzięki dwuetapowemu smażeniu. Podawane są zwykle z sosami na bazie majonezu. Proces smażenia frytek nie jest skomplikowany jednak należy oszacować odpowiednią temperaturę oleju oraz wybrać dobrą do frytek odmianę ziemniaków, np. typu B lub C. Należy także pamiętać o wielkości bulw i nadaniu dobrej szerokości frytek (około 1 cm). Frytki należy smażyć na głębokim tłuszczu, najlepiej w frytkownicy jednak j... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu ale Pysznie
Autor
alepysznie
Proste i pyszne przepisy kulinarne.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ziemniaki, przekąski
Inne przepisy z ale Pysznie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję