Karp z pieczarkami w cieście francuskim

Karp z pieczarkami w cieście francuskim

Karp z pieczarkami w cieście francuskim

Nie wiem czy zgodzicie się ze mną, ale karp w naszej kulinarnej tradycji kojarzony jest przede wszystkim z okresem Świąt Bożego Narodzenia. To właśnie wtedy i głównie wtedy pojawia się na wielu polskich stołach. A co z pozostałymi dniami w roku? Biorąc pod uwagę zdrowotne walory karpia, a także jego dostępność (są sklepy, które regularnie oferują nam świeże dostawy karpi, kilka razy w tygodniu), może dziwić fakt, że wypierany jest on przez inne ryby, które, aby do nas dotrzeć, często muszą pokonać tysiące kilome... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

9 najlepszych sałatek na imprezę!

Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Autor

SmakiNaTalerzuSmakiNaTalerzu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, mielone, mięso, ciasto, ciasto francuskie, pieczarki, mule, mięso mielone, dieta, paszteciki, boże narodzenie, łosoś, przekąski, pstrag, grill, wieprzowina, przekąska, niskokaloryczne, pieczarki w cieście, impreza, smażony karp, przekąski na impreze, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Smaki Na Talerzu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.