babki - 8613 przepisów (strona:132/575)

Babka murzynek 47

Jeśli nie przepadacie za ciężkimi babkami np. piaskowymi lub drożdżowymi, babka murzynek będzie idealną alternatywą. Artykuł Babka murzynek pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Babka majonezowa z rodzynkami 174

Super prosta i do tego bardzo smaczna babka majonezowa z dodatkiem rodzynek. W 15 minut ciasto jest już gotowe do pieczenia! Składniki 4 jajka 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej dowolny olejek do ciasta 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka proszku do pieczenia garść rodzynek Przygotowanie Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać majonez(...)olejek zmiksować. Dodać obie mąki i proszek, miksować chwilę i dorzucić rodzynki, wymieszać. Formę do babki natłuścić smalcem lub margaryną i wysypać bułką tartą. Ciasto wlać do formy. Piec w temp. 185 stopni, grzałka górna+dolna około 40 minut w zależności od piekarnika. Po upieczeniu i ostygnięciu, babkę polać polewą czekoladową. Autor przepisu: Beata The post Babka majonezowa z rodzynkami

Wasze Przepisy
Wielkanocne ciasteczka jajeczka z lemon curd 45

deser do zrobienia z dziećmi. Proste wielkanocne ciasteczka jajeczka z lemon curd Jaki deser zawsze robicie na Wielkanoc? W moim domu mamy kilku faworytów, m.in. sernik, ciasto marchewkowe i babka drożdżowa. Niedawno dołączyły do nich urocze wielkanocne ciasteczka jajeczka z kremem cytrynowym . Te pyszne, kruche ciasteczka są podwójnie cytrynowe – w samych ciastkach znajdziecie skórkę otartą z dwóch cytryn(...)wstawisz je do piekarnika wyjęte prosto z chłodu, będziesz mieć większą gwarancję, że nie stracą kształtu. Sprawdź też inne desery na Wielkanoc: Ciasto marchewkowe – prosty przepis Sernik królewski Babka drożdżowa wielkanocna Babka marmurkowa Wilgotna babka cytrynowa Sernik z białą czekoladą i solonym karmelem Drukuj Wielkanocne ciasteczka jajeczka z lemon curd #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full

Na-talerzu.pl
Babka łaciata (marmurkowa) 53

Przepis na tradycyjną babkę dwukolorową, taką ze starego przepisu babci. Babka jest bardzo puszysta, wilgotna i ma bardzo przyjemną strukturę dzięki zastosowaniu odpowiednich proporcji składników. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 60 min   SKŁADNIKI (na keksówkę 22×8 lub nieco większą, sprawdzi się też forma na babkę o pojemności ok. 1,5 l) 4 jajka

Słodki Blog
BABKA MIGDAŁOWA + FILMIK 33

Dzisiaj przepis na babkę z migdałami, jest zwarta, wilgotna i smaczna. Przepis jest łatwy w przygotowaniu, polecam.  SKŁADNIKI :  3/4 szklanki cukru (szklanka ma pojemność 250 ml ) 5 jajek 200 g masła ( temperatura pokojowa) 1 cukier migdałowy 15g  250 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia  migdały cięte do posypania formy  masło do wysmarowania(...)ucieramy z cukrem i cukrem migdałowym, następnie dodajemy miękkie masło i dalej ucieramy.  Wsypujemy mąkę z proszkiem, mieszamy i na koniec ubitą pianę z białek.  Formę na babkę smarujemy masłem oraz wysypujemy płatkami migdałów. Ciasto pieczemy około 40-50 minut, temperatura 180 %, funkcja góra/dół lub termoobieg.  Babkę po upieczeniu studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. Zimną

Kulinarne Fantazje Marioli
babka kisielowa z nutą smaku jabłka 36

cukrem. Następnie dodajemy stopniowo jajka cały czas miksując. Następnie dodajemy suche składniki oraz mleko i miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremki na babkę (natłuszczonej i obsypanej bułką tartą). Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 60 min. Upieczona i wystudzoną babkę polewamy lukrem. Lukier robię na oko: trochę

Domowy Smak Jedzenia
Domowe krakersy bezglutenowe 56

idealne dla osób z nietolerancją glutenu lub tych, którzy preferują zdrową dietę . Właściwości zdrowotne krakersów z nasion Moje ulubione nasionka do przygotowania krakersów to słonecznik, sezam, chia , babka płesznik , siemię lniane i pestki dyni. Każde z tych nasion ma swoje unikalne walory smakowe i zdrowotne, które dodają niezwykłego charakteru tym chrupiącym przysmakom. Słonecznik jest bogaty w witaminę E oraz zdrowe(...)tłuszcze, natomiast sezam dostarcza wielu minerałów, takich jak wapń czy żelazo. Chia, znane ze swojej wysokiej zawartości błonnika, dodaje krakersom dodatkowej chrupkości, a babka płesznik jest źródłem kwasów omega-3. Siemię lniane to doskonałe uzupełnienie diety w błonnik i witaminę B, natomiast pestki dyni są bogate w cynk i magnez. Jak przyrządzić krakersy z nasion? Aby przygotować te pyszne krakersy

codojedzenia
Wielkanocna babka drożdżowa 41

Jeśli szukacie przepisu na pyszną, drożdżową babkę – wypróbujcie koniecznie ten przepis. Idealny wielkanocny wypiek, który przygotujecie prosto i przyjemnie! Babka wielkanocna jest elementem, którego na świątecznym stole nie może pod żadnym pozorem zabraknąć. Babka wcale jednak nie musi być nudna! Możecie przygotować ją na dziesiątki (a może nawet setki) sposobów: piaskową, ucieraną, czekoladową, migdałową, ... Artykuł Wielkanocna babka drożdżowa pochodzi

Pogotujmy.pl
Babka z galaretki i owoców 48

Babka z galaretki i owoców Dziś mam dla Ciebie przepis na pyszny deser, to babka z galaretki i owoców. Na marginesie babkę przyniosłam też do jednego z odcinków Pytania na Śniadanie → zobacz tutaj Desery z galaretką - Gatita w Pytanie na Śniadanie . Za oknem coraz cieplej, więc powoli przychodzi czas na letnie desery. Mamy też coraz więcej sezonowych owoców, trzeba(...)nich korzystać ile się da. A jak przygotować najprostszy deser na upalne dni? Oczywiście z kolorowych galaretek. Ich zrobienie jest dziecinnie proste, jedynie potrzebujemy trochę czasu, żeby zastygły. Babka z galaretki i owoców przepięknie prezentuje się na stole i jestem pewna, że posmakuje wszystkim: i dzieciom i dorosłym. Przepis na nią nie jest skomplikowany, to zaledwie trzy składniki, natomiast wymaga

Kulinarne przygody Gatity
Babka pomarańczowa z żurawiną 49

Chyba nie znam osoby, która nie lubiłaby dobrze zrobionej babki piaskowej… 🙂 Kolejną moją propozycją na świąteczne ciasto jest właśnie babka pomarańczowa z dodatkiem suszonej żurawiny. Ciasto z poniższego przepisu wychodzi wyśmienite – jest puszyste, delikatne, o cudownym zapachu pomarańczy, a jej wykończenie w postaci polewy z białej czekolady robi świetną robotę! Babka pomarańczowa z żurawiną -- AleTorcik! | Przepisy na pyszne

AleTorcik
babka twarogowa 54

się składników. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy z kominem. Pieczemy w ok. 175 st. C do tzw. suchego patyczka, prze ok. 50-60 min. Wystudzoną babkę dowolnie dekorujemy np. oprószamy cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Babka czekoladowo-migdałowa 52

starya skóra z pomarańczy ( opcjonalnie) – łyżeczka cukru z wanilią – szczypta soli – cukier puder do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Formę na babkę wysmarować masłem, oprószyć mąką pszenną. Masło rozpuścić z czekoladą w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestudzenia. Jajka utrzeć z cukrem, cukrem z wanilią na jasną, puszystą masę i dodać do czekolady. Następnie(...)Ciasto przełożyć do formy i wyrównać. Formę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie górai dół) i piec ok. 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Upieczoną babkę wyjąć z piekarnika i przestudzić.Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Babka czekoladowo-migdałowa pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
babka czekoladowa na białkach 57

oprószonej mąką foremki z kominem (ok. 2 l). Pieczemy do tzw. suchego patyczka przez ok. 35-40 min. w ok. 175 st. C (góra-dół bez termoobiegu). Wystudzoną babkę polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. składniki na polewę czekoladowa : 50 g masła 2 łyżki cukru 1 łyżka kakao 2 i 1/2 łyżki wody wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do rondelka, wstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
babka dwukolorowa + film krok po kroku 455

ekstrakt migdałowy. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Około 1/2 ciasta przekładamy do innego naczynia, dodajemy kakao i mieszamy. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą foremki na babkę z kominem. Pieczemy w ok. 180 st C do tzw. suchego patyczka, przez

Domowy Smak Jedzenia
Babka kokosowa 53

Dziś pyszna propozycja na wielkanocny stół, czyli babka jogurtowa w wersji kokosowej oblana czekoladą. Idealna dla wielbicieli kokosowych smaków i nie tylko, bo babka jest bardzo delikatne, wilgotna i puszysta. W smaku przypomina trochę kokosanki czekoladowe. Składniki: 200 g jogurtu naturalnego 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej lub pszennej pełnoziarnistej* 1/2 szklanki wiórków kokosowych 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia(...)wymieszać. Przesypać suche składniki do mokrych i delikatnie wymieszać za pomocą łyżki (nie mieszać za długo). Dodać wiórki kokosowe i jeszcze raz wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na babkę (użyłam silikonowej). Piec przez około 40-45 minut, do suchego patyczka (na ostatnie 5-10 minut można włączyć funkcje termoobiegu). Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej ze śmietanką i polać

Healthy food explorer
Brownie super czekoladowe 50

delikatną nutą pistacji tworzy niezwykle aromatyczne i kuszące ciasto, które z pewnością zadowoli podniebienia wszystkich gości. To także doskonała alternatywa dla bardziej klasycznych wielkanocnych deserów, takich jak mazurki czy Babka wielkanocna szafranowa babki, dodając odrobinę nowoczesności i oryginalności do świątecznego menu. Nie bez znaczenia jest także fakt, że brownie można przygotować z wyprzedzeniem, ponieważ zachowuje ono wilgoć i świeżość

codojedzenia
Babka cytrynowa na jogurcie 515

Zapraszam na przepis na pyszną babkę cytrynową na jogurcie, która jest bardzo łatwa w przygotowaniu i idealnie sprawdzi się na święta wielkanocne. Artykuł Babka cytrynowa na jogurcie pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Ekspresowa babka cytrynowa 317

Delikatna, wilgotna i puszysta babka cytrynowa, którą możemy przygotować w niecałe 10 minut ze składników, które każdy znajdzie w swojej kuchni. Artykuł Ekspresowa babka cytrynowa pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Babka pomarańczowa – ciasto ucierane 492

Wibrujący w powietrzu zapach pomarańczy to dla mnie znak zbliżających się Świąt. Dlatego chciałabym się z Wami podzielić przepisem na moją ulubioną babkę pomarańczową. Cudownie maślaną, pachnącą i pięknie wyglądającą na świątecznym stole. Jestem pewna, … The post Babka pomarańczowa – ciasto ucierane appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Babka jogurtowa z owocami 226

Babka jogurtowa z owocami Wilgotna i delikatna babka z owocami (można użyć mrożone) i kruszonką. Szybkie w przygotowaniu i przepyszne ciasto!       Składniki: Uwaga! Wszystkie składniki na ciasto muszą mieć temperaturę pokojową. Jeżeli jakieś składniki mamy w lodówce, należy wyjąć je minimum 2 godziny przed pieczeniem. CIASTO: pół szklanki jogurtu naturalnego 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku(...)POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Babka jogurtowa z owocami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
babka czekoladowa na białkach 57

oprószonej mąką foremki z kominem (ok. 2 l). Pieczemy do tzw. suchego patyczka przez ok. 35-40 min. w ok. 175 st. C (góra-dół bez termoobiegu). Wystudzoną babkę polewamy polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy. składniki na polewę czekoladowa : 50 g masła 2 łyżki cukru 1 łyżka kakao 2 i 1/2 łyżki wody wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do rondelka, wstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Babka Baileys z polewą pistacjową 52

Jeżeli Baileys to wasz ulubiony likier to musicie koniecznie zrobić tą babkę. Jeśli macie inny ulubiony likier to Baileysa możecie nim spokojnie zastąpić. Wiem, że dość popularne sa babki z adwokatem, tutaj też sparawdzi się doskonale. Wiem, bo próbowałam. To jedno z tych ciast, które  … The post Babka Baileys z polewą pistacjową appeared first on Polska Zupa

Polska Zupa
babka dwukolorowa + film krok po kroku 455

ekstrakt migdałowy. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Około 1/2 ciasta przekładamy do innego naczynia, dodajemy kakao i mieszamy. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą foremki na babkę z kominem. Pieczemy w ok. 180 st C do tzw. suchego patyczka, przez

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania