Polecam pyszną babkę z jogurtem i bakaliami nie tylko na Wielkanoc.Babka nie jest sucha a dodatek bakalii podkreśla jej jogurtowy smak. SKŁADNIKI szklanka cukru 4 jajka 1/2 szklanki oleju 3 szklanki mąki pszennej szklanka jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mieszanki keksowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej WYKONANIE Jaja ucieramy z cukrem do momentu aż cukier się całkowicie rozpuści.Następnie ciągle miksując dodajemy olej i jogurt,następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do piecz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...pozytywnie zakręcona mama miłośniczka zdrowej kuchni ,uwielbiam przyrodę i podróże.Ostatnio odkryłam swoją nową pasję - szydełkowanie :)