Babka krówkowa

Babka krówkowa

Babka krówkowa

Coś słodkiego do popołudniowej kawusi. Wprawdzie babka raczej kojarzy się z Wielkanocą, ale nie mogłam się oprzeć. Składniki: ? 200 g masła ? 3/4 szklanki cukru ? 1,5 szklanki mąki ? 5 jajek ? 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia ? 1/2 szklanki ajerkoniaku ? 100 g krówek ? masa kajmakowa – mała puszka Wykonanie: ? Krówki pokroić na małe kawałki, oprószyć mąką. ? Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku i ucierać, aż masa będzie puszysta. ? Dodać ajerkoniak i po łyżce mąki z proszkiem nadal ucierają... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.