
Puszysta, wilgotna i absolutnie pyszna. Biała czekolada jest tu absolutnie strzałem w dziesiątkę! Do dzieła! Co nam trzeba? 300g mąki pszennej tortowej 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250g śmietany 12% 200g białej czekolady 100g cukru pudru 3 łyżki oleju rzepakowego skórka otarta z cytryny- łyżka polewa śmietana 30%100ml tabliczka białej czekolady do posypania płatki gorzkiej czekolady Robimy! Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Suche składniki: Do ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat