Jogurtowa babka cytrynowa z polewą z białej czekolady

Jogurtowa babka cytrynowa z polewą z białej czekolady

Jogurtowa babka cytrynowa z polewą z białej czekolady

Wilgotne i sprężyste w konsystencji, jogurtowe, maślane, o słodyczy przełamanej kwaśnym smakiem cytryny, oblane białą czekoladą- ot, po porostu ciasto ideał!👌 Można upiec w keksówce, czy kwadratowej formie, jednak na Święta Wielkanocne będzie pięknie się prezentować w formie do babki. Babka: 2,5 szklanki mąki pszennej 300 g gęstego jogurtu naturalnego 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki roztopionego masła (lub olej) 3 jaja sok i skórka z 1 cytryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 100 g białej czekolady 1 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kraina Miodem Płynąca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.