Propozycja nie tylko na Wielkanoc. Pyszna babka z mascarpone. Robi się ją błyskawicznie i może zaspokoić potrzebę zjedzenia czegoś pysznego o każdej porze roku. Najlepiej smakuje krojona na cieniutkie plasterki. Ten ze zdjęcia był stanowczo za duży Przechowywana w chłodnym miejscu długo zachowuje świeżość. 180 g masła 1 szkl. cukru 250 g serka mascarpone 5 jajek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 i 1/2 szkl. mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Miękkie masło ucieramy wraz z cukrem na jasną, puszystą masę ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...