
Smaczna i efektowna babka keksowa,jest wilgotna i smaczna.Zawsze piekłam keks ale tym razem postanowiłam upiec w formie babki. Składniki: 250 gram mąki pszennej 250 gram miękkiego masła 250 gram cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 gram mieszanki keksowej 50 ml. rumu Lukier: 150 gram cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżki gorącej wody Dodatkowo: kandyzowana skórka pomarańczowa tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem ,nie przerywając ucierania dodajemy po jednym... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...