Babka marmurkowa

Babka marmurkowa

Babka marmurkowa

Królowa świątecznych wypieków – wielkanocna babka i kolejny przepis z zeszytu mojej Mamy – Babka marmurkowa, zwana także łaciatą. Gładka, puszysta i bez zakalca. Składniki: ? 250 g masła ? 250 g cukru pudru ? 250 g mąki ? 5 jajek ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia ? 3 łyżki kakao ? kilka kropli olejku pomarańczowego Wykonanie: ? Masło utrzeć mikserem z cukrem pudrem, dodawać po jednym żółtku. ? Ucierać aż masa zrobi się biała i puszysta. ? Dodać mąkę przesianą z proszkiem, przemieszać. ? Białka ubić na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.