Babka Tulipan to tak naprawdę prosty wypiek. Bazę ciasta stanowi ciasto biszkoptowe do którego dodajemy nasze ulubione smaki. Moja babka tulipan składa się z następujących kolorów: czarnego z dodatkiem kakao, łaciatego z dodatkiem maku, różowego z dodatkiem kisielu wiśniowego i jasnego z dodatkiem budyniu waniliowego. Jednak dobranie kolorów zależy tylko i wyłącznie od waszych upodobań. Babka tulipan to wypiek pieczony u mnie w domu od lat. Polecam! Składniki: 350 g mąki pszennej(2 szklanki) 200 g masła 200 g ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.