A gdyby tak zamiast klasycznej piaskowej, czy drożdżowej upiec babkę marchewkową? Ciężką, wilgotną, pachnącą cynamonem, a do tego pełną orzechów, rodzynek i suszonej żurawiny? U nas ten pomysł sprawdził się rewelacyjnie, spróbujcie i Wy i koniecznie dajcie znać czy Wam posmakowała. Składniki: 2 szklanki startej na dużych oczkach tartki marchewki (u mnie to 5 marchewek średniej wielkości) 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżecz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...