Babka na oliwie i soku z czerwonych pomarańczy
Babka na oliwie i soku z czerwonych pomarańczy
Niezwykle puszysta, a zarazem wilgotna babka z wyraźną nutą moich ukochanych owoców, czyli czerwonych pomarańczy. Niezależnie od tego, czy przygotujecie ją na Wielkanoc, czy bez okazji powinna zachwycić Was i Waszych bliskich. Inspiracją do stworzenia przepisu na babkę na soku z czerwonych pomarańczy był przepis na chlebek pomarańczowy z żurawiną z książki „Z miłości do jedzenia” Weroniki Młyńczyk. skórka starta z całej pomarańczy 100 g cukru 2 jajka 100 ml maślanki 70 ml oliwy z oliwek 150 ml so... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Mienta blog
Autor
Mientablog
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
babki, ciasto, wielkanoc, torty, tort, ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z Mienta blog
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję