Błyskawiczna w przygotowaniu babka z wykorzystaniem marchewki. W smaku jest nie wyczuwalna, nadała pięknego pomarańczowego koloru. 5 marchewek (ok. 270 g) 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 ¼ szklanki cukru 4 jajka Kilka kropel aromatu pomarańczowego ¾ szklanki oleju 1 szklanka cukru pudru Kilka łyżek ciepłej wody Owoce kandyzowane do dekoracji Marchewkę obieramy i bledndujemy na gładkie puree. Do misy miksera wbijamy jajka. Zaczynamy miksować i dodajemy cukier, marchewkę i aromat pomarań... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...