
Pyszna babka, aromatyczna, wilgotna i pachnąca masłem. Idealna na święta i nie tylko, polecam sprawdzony przepis. SKŁADNIKI : 5 jajek klasy "M" 200 g cukru ( 1 niepełna szklanka ) 130 g mąki tortowej ( 1 szklanka o pojemności 250 ml ) 200 g masła 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy PRZYGOTOWANIE : Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy żółtka i cukier, cukier waniliowy, dalej ubijamy. Podczas ubijania wlewamy rozpuszczone, chłodne masło.&nbs... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...