Pyszna babka, aromatyczna, wilgotna i pachnąca masłem. Idealna na święta i nie tylko, polecam sprawdzony przepis. SKŁADNIKI : 5 jajek klasy "M" 200 g cukru ( 1 niepełna szklanka ) 130 g mąki tortowej ( 1 szklanka o pojemności 250 ml ) 200 g masła 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy PRZYGOTOWANIE : Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy żółtka i cukier, cukier waniliowy, dalej ubijamy. Podczas ubijania wlewamy rozpuszczone, chłodne masło.&nbs... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...