babka drożdżowa z rodzynkami i skórką pomarańczową...

babka drożdżowa z rodzynkami i skórką pomarańczową...

babka drożdżowa z rodzynkami i skórką pomarańczową...

Składniki: drożdże świeże 5 dag, mleko letnie 1/2 szklanki, cukier 1 łyżka, mąka tortowa 1 łyżka mąka tortowa 50 dag, cukier 3/4 szklanki, sól 1 szczypta, aromat rumowy 3 krople, jajka 3 sztuki "L", masło stopione 5 dag, mleko letnie 1 szklanka, rodzynki sułtanki 100 gram, skórka kandyzowana 150 gram czekolada mleczka 100 gram, śmietana 18% gęsta 3 łyżki W misie robota wymieszać drożdże z ciepłym lekiem, cukrem, mąka i zostawić na 20 minut pod przykryciem, następnie wsypać przesianą mąkę, resztę cukru, szczypt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.