Wielkanocna babka majonezowa z buraczanym lukrem

Wielkanocna babka majonezowa z buraczanym lukrem

Wielkanocna babka majonezowa z buraczanym lukrem

Nie wiem jak u Was, ale u mnie już pierwsze przymiarki do świątecznych wypieków.  Dziś babka na majonezie.   Wykorzystanie majonezu w słodkich wypiekach nie jest nowością, jednak teraz dopiero zebrałam się, aby takową babę upiec.  Majonez jest nie wyczuwalny, ale nadaje jej puszystości i lekkości - w końcu to żółtka i olej.  Baba pyszna ! Biszkoptowa, bardzo lekka, nie przesłodzona.  Aby nadać jej nieco innego akcentu, dodałam do ciasta trzy łyżki suchego maku oraz sok z cytryny.&nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.