
Ostatnią moją propozycją przedświąteczną jest babka herbaciano - cytrynowa. Dzięki naparowi z herbaty babka zyskuje bardzo ciekawy posmak :) Składniki: - 250 g mąki pszennej - 100 g cukru pudru - szczypta soli - 80 g masła - 2 żółtka - 1 szklanka mocnego zimnego naparu herbacianego - 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny - 80 g rodzynek - margaryna i bułka tarta do wysmarowania formy lukier - 120 g cukru pudru - 1 łyżka soku z... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...