Przepis na : deser
Szafran ma wielką moc, nadaje wypiekom wyrazisty kolor i delikatny aromat, wystarczy tylko kilka nitek, a efekt niesamowity. Składniki na babkę: 50 dag mąki pszennej 15 dag cukru 15 dag masła 8 żółtek 2 białka 1 i 1/2 szklanki mleka 5 dag drożdży 2 dag migdałów pół laski wanilii 10 dag rodzynków szczypta szafranu 50 ml spirytusu Do dekoracji polewa lub cukier puder 1. Szafran na dwa dni przed pieczeniem namoczyć w spirytusie i odstawić, jeśli nie macie tyle czasu odstawcie go choci... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...