Po śmierci mojej kochanej mamuśki często otwieram jej zeszyt z przepisami . Jakaś cząstka jej tam jest. Ten przepis jest od mojej babci, bardzo prosta i pyszna babeczka. Mama też lubiła zapisywać przepisy rodzinne w swoim zeszycie. Czuję trochę jak bym z nią piekła. Tak mi jej brakuje Wykonanie ciasta – margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Ciągle mieszając dodawać po żółtku. Podczas mieszania wlać olej, sok z cytryny, olej i dodawać w między czasie po łyżce kartoflanki, wymieszać. Dodać mąkę wy...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl