GUGELHUPF CZYLI AUSTRIACKA BABKA Z MORELAMI

GUGELHUPF CZYLI AUSTRIACKA BABKA Z MORELAMI

GUGELHUPF CZYLI AUSTRIACKA BABKA Z MORELAMI

W Austrii najpopularniejszymi owocami są morele. Morele znajdziemy w słodkich wypiekach: w całości lub w postaci gęstej marmolady. Gugelhupf to ciasto w kształcie babki, która może być pod postacią ciasta drożdżowego czy piaskowego. Może być z dodatkami lub bez. Obraz Austrii to babka z morelami z dodatkiem orzechów. Smakuje nieziemsko! Składniki: 5 jajek 160 g masła skórka z 1 cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego 125 g cukru 120 g zmielonyc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.