
Przepis na : deser
Przygotowałam babkę miodowo- kokosowo- cytrynową. Można użyć do niej różnej mąki: pszennej, orkiszowej, ryżowej, kokosowej. Ja użyłam różnych. Przygotować niedużą formę na babkę, wysmarować tłuszczem i oprószyć. 3 jaja 2 duże łyżki miodu wielokwiatowego skórka z jednej cytryny (umyta, sparzona, najlepiej ekologiczna) sok z połówki cytryny 3/4 szklanki mleka kokosowego 1 i 1/2 szklanki mąki przesianej (dowolnej u mnie mix mąk: 100 gram ryżowa pełnoziarnista, 100 gram orkiszowa tortowa, 50 gram kokosowa) 2 łyż... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...