Przepis na : deser
Przygotowałam babkę miodowo- kokosowo- cytrynową. Można użyć do niej różnej mąki: pszennej, orkiszowej, ryżowej, kokosowej. Ja użyłam różnych. Przygotować niedużą formę na babkę, wysmarować tłuszczem i oprószyć. 3 jaja 2 duże łyżki miodu wielokwiatowego skórka z jednej cytryny (umyta, sparzona, najlepiej ekologiczna) sok z połówki cytryny 3/4 szklanki mleka kokosowego 1 i 1/2 szklanki mąki przesianej (dowolnej u mnie mix mąk: 100 gram ryżowa pełnoziarnista, 100 gram orkiszowa tortowa, 50 gram kokosowa) 2 łyż... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...