Bardzo prosta babka o pomarańczowym smaku. U mnie na pewno nie zabraknie jej na wielkanocnym stole. Polecam! :) Składniki: 200 g miękkiego masła 150 g cukru 4 jajka 320 g mąki pszennej tortowej 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia sok świeżo wyciśnięty z 1 pomarańczy skórka otarta z 1 pomarańczy 80 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Lukier: 90 g cukru pudru 5 łyżeczek soku z cytryny Miękkie masło miksujemy na wysokich obrotach. Dodajemy cukier w trzech partiach i ubijamy dalej około 4 minut. Po dodaniu ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...