Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Przepis na : deser

Tę babkę uwielbiam piec na święta, najpierw jest piękną ozdobą stołu a potem pysznym dodatkiem do kawy. Z delikatną nutą cytryny, wilgotna, zachowuje długo świeżość, po przekrojeniu przykryjcie ją ściereczką Co potrzeba: 250 g masła + do wysmarowania formy 250 g mąki pszennej tortowej typ 450, 250 g cukru pudru + do oprószenia babki 5 jajek, 1 cytryna, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, Wykonanie: Cytrynę szorujemy w ciepłej wodzie, wycieramy, turlamy przyciskając ręką do blatu, ścieramy skórkę do miseczki. Otartą z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję