Ciasto orzechowe

Ciasto orzechowe

Ciasto orzechowe

Przepis na : obiad

Opis Ciasto orzechowe : Ciasto orzechowe to rodzaj klasycznej babki tylko, że z dodatkiem orzechów. Babka z mielonymi orzechami włoskimi, posypana cukrem pudrem. Ostatnio w niedzielę miałam niespodziewanych gości. Chciałam więc upiec coś na szybko, ale niezbyt klasycznego. Postanowiłam więc do klasycznej babki dodać orzechy włoskie, które już kiedyś otrzymałam od mamy. Takim sposobem w moim domu pojawiło się ciasto orzechowe, które zachwyciło wszystkich i na pewno pojawi się jeszcze raz. Idealna babka orzecho... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...