DWUKOLOROWA BABKA NA KEFIRZE
DWUKOLOROWA BABKA NA KEFIRZE
Prosta i bardzo szybka w przygotowaniu babka. Dodatek kefiru, który można zamienić na maślankę sprawia, że babka jest wilgotna i długo zachowuje świeżość. Polecam jest pyszna :) SKŁADNIKI: 4 całe jajka szklanka cukru cukier wanilinowy lub olejek szklanka kefiru 120 ml oleju 1 łyżeczka sody łyżka kakao 2 szklanki mąki WYKONANIE: Dużą formę na babkę moja o śr.18 cm, dokładnie smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą lub mąką. Piekarnik nagrzewamy na 170 st. C ustawienie góra dół. Całe jajka ubijamy ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pani na deser
Autor
Karolina Holly
Moją największą pasją jest pieczenie ciast, tortów oraz drobnych słodkości.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
desery, deser, babki, tarta, ciasto, lukier , bułki, łatwe ciasto, proste ciasto, proste i szybkie ciasto, szybkie ciasto, ciasta z masa, puszyste ciasto
Inne przepisy z Pani na deser
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję