DWUKOLOROWA BABKA NA KEFIRZE

DWUKOLOROWA BABKA NA KEFIRZE

DWUKOLOROWA BABKA NA KEFIRZE

Prosta i bardzo szybka w przygotowaniu babka. Dodatek kefiru, który można zamienić na maślankę sprawia, że babka jest wilgotna i długo zachowuje świeżość. Polecam jest pyszna :) SKŁADNIKI: 4 całe jajka szklanka cukru cukier wanilinowy lub olejek szklanka kefiru  120 ml oleju 1 łyżeczka sody łyżka kakao 2 szklanki mąki WYKONANIE: Dużą formę na babkę moja o śr.18 cm, dokładnie smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą lub mąką. Piekarnik nagrzewamy na 170 st. C ustawienie góra dół. Całe jajka ubijamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani na deser

Autor

Karolina HollyKarolina Holly

Moją największą pasją jest pieczenie ciast, tortów oraz drobnych słodkości.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

desery, deser, babki, tarta, ciasto, lukier , bułki, łatwe ciasto, proste ciasto, proste i szybkie ciasto, szybkie ciasto, ciasta z masa, puszyste ciasto

Inne przepisy z Pani na deser

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.