Babka marmurkowa z polewą czekoladową

Babka marmurkowa z polewą czekoladową

Babka marmurkowa z polewą czekoladową

Bardzo prosta w przygotowaniu i pyszna babka dwukolorowa. Taką doskonale pamiętam z czasów dzieciństwa. Forma 2 litry: 5 jajek (M) 1 szklanka cukru 16 g cukru waniliowego 1,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki oleju Masło do formy Bułka tarta do formy Polewa czekoladowa: 125 g margaryny 0,5 szklanki cukru 2 łyżki kakao 3 łyżki mleka Jajka ubijamy na puszystą pianę, stopniowo dosypujemy cukier oraz cukier waniliowy. Mąkę tortową oraz proszek do pieczenia przesiewam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.