
Pyszna babeczka bardzo wilgotna co nazywa się zebra. Oblana czekoladą gorzką. 4 jajka duże 200 g cukru 250 ml soku pomarańczowego 200 ml oleju rzepakowego 3 łyżki kakao 300 g maki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 100 g czekolady gorzkiej Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową Białka o temperaturze pokojowej ubijam na sztywno z solą. Dodaję pół łyżki cukru stopniowo i dalej ubijam aż cukier rozpuści się. Na końcu wlewam żółtka i mieszam... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...