marynata - 6549 przepisów (strona:217/437)

Ogórki kanapkowe 318

wyparzamy w piekarniku w 125 stopniach. Układamy ogórki ciasno w słoikach, aby potem nie wypłynęły do góry. Wodę ze wszystkimi przyprawami i cukrem zagotowujemy, wlewamy ocet i gotujemy marynatę ok. 5 minut pod przykryciem. Gorącą zalewę przecedzamy na sicie i zalewamy nią ogórki. Każdy słoik szczelnie zakręcamy. Słoiki pasteryzujemy pod przykryciem około 5-7 minut (od zagotowania wody) w garnku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pyszna sałatka a’la Cesar (wg Karola Okrasy) 263

wsypujemy kurkumę oraz curry. Jeden ząbek czosnku drobno siekamy, lekko solimy i rozcieramy nożem, dodajemy do jogurtu. Wlewamy około 1 łyżkę oleju, mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Do przygotowanej marynaty wkładamy pojedyncze piersi kurczaka, mieszamy, tak, by całe pokryte były złocistym jogurtem. Wkładamy na 15 minut do lodówki. Po tym czasie przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy

Smaki Na Talerzu
Pomidorki koktajlowe na ostro 105

prowansalskich Pomidory i paprykę umyć, czosnek obrać. Ocet zagotować z czosnkiem, gorczycą, liśćmi laurowymi, papryką, cukrem i solą. Słoje wyparzyć, ułożyć w nich pomidorki, oprószyć ziołami prowansalskimi, zalać gorącą marynatą, zamknąć, odstawić do wystygnięcia w ciemnym i chłodnym miejscu. Artykuł Pomidorki koktajlowe na ostro pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Grillowana szynka w miętowej marynacie 149

udaję, że czas się zatrzymał 😉 To nic, że salon w tym momencie przypomina połączenie kanciapy malarza pokojowego z polem namiotowym.... Artykuł Grillowana szynka w miętowej marynacie pochodzi z serwisu gotować

gotować!
Szaszłyki ze schabu 210

Składniki: 1/2 kg schabu wieprzowego marynata: 1 łyżka przyprawy do szaszłyków Plenus 2 łyżki oleju 1 łyżka maggi 2 łyżki posiekanych świeżych ziół: pietruszki, szałwii, oregano i lubczyku dodatkowo: 1/2 … Czytaj dalej Szaszłyki ze schabu

czarrna od kuchni
Udka ketchupowo-majonezowe 526

Składniki: 1 kg udek z kurczaka marynata: 3 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu 1/2 papryczki chili 3 ząbki czosnku Vegeta do mięs słodka wędzona papryka pieprz Przygotowanie: Papryczkę chili posiekać … Czytaj dalej Udka ketchupowo-majonezowe

czarrna od kuchni
Sałatka z kurczakiem i sosem z awokado z odchudzonym sosem 182

oliwek użyłam jogurtu naturalnego i awokado co okazało się bardzo przyjemne w smaku. Bardzo prosta w przygotowaniu a jak efektywna. Składniki na 4 porcje: 2 duże piersi z kurczaka marynata do kurczaka: ząbek czosnku, zielona pietruszka, sól, pieprz) sałata lodowa 4 małe kromki pieczywa pełnoziarnistego ogórek zielony sos: 400ml jogurtu greckiego, łyżka musztardy francuskiej, awokado 4 łyżki granatu do ozdoby

wysmienity
Żeberka w sosie chili 214

Składniki: 1 kg żeberek marynata: 1 cebula 1/2 papryczki chili Vegeta do mięs 3 ząbki czosnku ok 1/3 szklanki sosu słodkie chili Fanex ok 1/3 szkl piwa Przygotowanie: Żeberka pokroić … Czytaj dalej Żeberka w sosie chili

czarrna od kuchni
Pieczony kurczak w sosie barbecue 370

godziny. W trakcie pieczenia można polewać wierzch sosem, a jeżeli będzie się zbytnio przypiekał, należy przykryć folią aluminiową. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: kurczak , marynata , przecier pomidorowy , sos , sos sojowy

https:KKuchniaMniam
Marynata do karkówki 206

padał śnieg, a teraz mamy prawdziwe lato w środku wiosny! Przy takiej pięknej pogodzie zachęcam do przebywania na świeżym powietrzu i robienie grilla. Najlepsza będzie karkóweczka w prostej domowej marynacie. Zapraszam na przepis. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Karczek z grilla 273

Pyszna propozycja na grilla 🙂 Składniki 1 kg karkówki marynata: po łyżeczce ziół prowansalskich, majeranku pieprzu, jarzynki słodkiej papryki 2 pokruszona liście laurowe kilka ziaren jałowca 1 łyżka musztardy francuskiej … Czytaj dalej Karczek z grilla

czarrna od kuchni
Orientalny kurczak paprykowy 161

daniu orientalnym nie mogło go jednak zabraknąć. Użyłam tutaj polędwiczek z kurczaka a jeśli nie uda się zakupić to filet też się nada. Cały sekret dania leży w pikantnej marynacie. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Orientalny kurczak paprykowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Skrzydełka pieczone na słodko kwaśno 217

zmiksuj w malakserze. Dodaj pokrojoną trawę cytrynową i miód. Wlej do miski i zanurz skrzydełka. Marynuj mięso przez 2 godziny lub przez noc. Ułóż skrzydełka w żaroodpornym naczyniu, polej marynatą i piecz przez godzinę w piekarniku nastawionym na 175ºC. Oczyść brukselki z uszkodzonych liści, obetnij końcówki.Podziel na pół, jeśli są bardzo duże. Blanszuj przez 4 minuty w lekko osolonej

codojedzenia
Skrzydełka pieczone na słodko kwaśno 164

zmiksuj w malakserze. Dodaj pokrojoną trawę cytrynową i miód. Wlej do miski i zanurz skrzydełka. Marynuj mięso przez 2 godziny lub przez noc. Ułóż skrzydełka w żaroodpornym naczyniu, polej marynatą i piecz przez godzinę w piekarniku nastawionym na 175ºC. Oczyść brukselki z uszkodzonych liści, obetnij końcówki.Podziel na pół, jeśli są bardzo duże. Blanszuj przez 4 minuty w lekko osolonej

codojedzenia
Marynowana polędwiczka wieprzowa z sosem czosnkowym 160

imbiru mielonego 1 łyżeczka imbiru tartego świeżego mała szczypta chili sól morska Przygotowanie: Polędwiczkę pozbawioną błonek nacieramy solą morską. Z oliwy, miodu, soku z cytryny, czosnku i przypraw robimy marynatę, którą nacieramy naszą polędwiczkę. Warto, żeby parę godzin postała sobie w chłodzie. Następnie obsmażamy krótko z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni. Pieczemy w folii do pieczenia przez

Kuchnia po mojemu