Przepis na zalewę otrzymałam od mojej mamy, piekła go w ten sposób od kiedy pamiętam J Ale… troszkę zmodyfikowałam jej przepis, ponieważ postanowiłam natrzeć schab przed pieczeniem musztardą z czosnkiem. Schab wyszedł pyszny! Idealny na kanapki J Składniki: schab (mój miał troszkę ponad kilogram) Zalewa: 15 szklanek wody 11 płaskich łyżek soli 3 łyżeczki cukru 4 liście laurowe 3 łyżeczki kolendry 4-5 goździków 7 ziarenek pieprzu 7 ziarenek ziela angielskiego 6 ząbków czosnku Przygotowanie: Wodę zagotował... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...