Tydzień Kuchni Chilijskiej w warszawskim Hotelu Bristol
Tydzień Kuchni Chilijskiej w warszawskim Hotelu Bristol
W tym tygodniu w Restauracji Marconi w Hotelu Bristol królują dania kuchni Chilijskiej. W kuchni zaś rządzi jeden z najlepszych chilijskich kucharzy, Matias Palomo. Chile to kraj kulinarnie bardzo uprzywilejowany. Z racji swojego położenia geograficznego rozciągającego się przez wszystkie strefy klimatyczne występują tu niespotykane nigdzie indziej możliwości uprawy, hodowli i połowów. Naturalne granice Chile wyznaczają od wschodu Andy, na północy pustynia Atakama, od zachodu Pacyfik, a na południu antarkty... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mule, placki, awokado, orzechy włoskie, warzywa, orzechy, papryka, grzyby, mięso, ryby, napój, deser, łosoś, krewetki, desery, dania mięsne, pomidor, ziemniak, porzeczki, pstrag, marynaty, pomarańcze, wiśnia, kiełbasa, śliwka, gruszka, dynia, cebula, wieprzowina, puree
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz