Robiłam go już jakiś czas temu na działce,co widać na zdjęciach, a dzisiaj mam zamiar upiec go na domowym grillu w piekarniku. Karczek tak zamarynowany, jest soczysty i przepyszny. Z reguły używałam piwa zamiast cydru, ale teraz spróbowałam właśnie tego trunku i jest wybornie, polecam. Składniki: 600 g karczku 250 ml cydru 2 łyżki miodu 1 pokrojona papryka chilli 1 gałązka tymianku sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Karczek umyć pokroić w plastry ( około 3 cm)i ułożyć w naczyniu. Cydr lekko podgrzać, doda... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.