Miodowy kurczak na butelce

Miodowy kurczak na butelce

Miodowy kurczak na butelce

Przepis na : obiad

Z łota chrupiąca skórka, słodkawy, miodowy posmak i soczyste mięso to znaki rozpoznawcze tego przepysznego kurczaka. Miodowy kurczak na butelce Składniki sprawiony kurczak o wadze około 1,5 kg 6-8 ząbków czosnku kostka masła 1/2 szklanki oleju 3 łyżki płynnego miodu 1/4 szklanki piwa + butelka 2 łyżki suszonego rozmarynu sól, pieprz do dekoracji: gałązki rozmarynu, cytryny Sposób przygotowania Pól kostki masła rozpuścić, wymieszać z olejem, przeciśniętym ząbkiem czosnku, rozmarynem, solą i świeżo mielonym pie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Sandra Siebert

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mięso, cytryna, mielone, kurczak pieczony, marynaty, dekoracje, sałata, sosy, masło czosnek, obiad, kurczak w miodzie, chrupiący kurczak, kurczak w marynacie, mięsa pieczone, kurczak z czosnkiem, kurczak z cytryną, sos do kurczaka, jak zrobić wodę z cytryna, sos do sałaty, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, sos do mielonego

Inne przepisy z Pyry na Gaz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.