KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY
KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY
Pieprz czarny obok soli to najpopularniejsza przyprawa na świecie. Jest ostry, piekący, niezwykle aromatyczny i nadaje daniom wyrazistości. Znajduje się w każdej kuchni! Każdy z nas używa go niemal codziennie, gdyż dodaje się go do wielu dań - m.in. do zup, mięs, sosów, dań z warzyw i ziemniaków, makaronów, marynat, jaj, ryb, itd. A co tak naprawdę o nim wiemy? Oprócz pieprzu czarnego rozróżniamy jeszcze pieprz biały, zielony i czerwony. Jednak warto wiedzieć, że to owoce tej samej rośliny, ty... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny
Autor
Kuchnia MagdaLeny
Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śniadania, ciasto, tarta, zupa, mielone, obiad, ciasteczka, kolacja, ciastka , torty, tort, bez pieczenia, desery, deser, ryby, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, makaron, sosy, ryba, ziemniaki, mięso, makarony, dania z makaronem, pieczone ziemniaki, dania bez mięsa, sos pieprzowy, dania mięsne, szybkie ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto
Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję