KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY

KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY

KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY

Pieprz czarny obok soli to najpopularniejsza przyprawa na świecie. Jest ostry, piekący, niezwykle aromatyczny i nadaje daniom wyrazistości. Znajduje się w każdej kuchni! Każdy z nas używa go niemal codziennie, gdyż dodaje się go do wielu dań - m.in. do zup, mięs, sosów, dań z warzyw i ziemniaków, makaronów, marynat, jaj, ryb, itd.  A co tak naprawdę o nim wiemy? Oprócz pieprzu czarnego rozróżniamy jeszcze pieprz biały, zielony i czerwony.  Jednak warto wiedzieć, że to owoce tej samej rośliny, ty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, tarta, ciasto, mielone, zupa, kolacja, ciasteczka, obiad, ciastka , ryby, deser, desery, bez pieczenia, tort, torty, makarony, mięso, ziemniaki, ryba, sosy, makaron, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, dania z makaronem, pieczone ziemniaki, dania bez mięsa, sos pieprzowy, dania mięsne, szybkie ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.