Pieczona pierś z indyka z tymiankiem

Pieczona pierś z indyka z tymiankiem

Pieczona pierś z indyka z tymiankiem

Przepis na : kolacja

Składniki: pierś z indyka 1 łyżka miodu 3 ząbki czosnku świeży tymianek sok z 1/2 cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek Wykonanie: Pierś umyć i oczyścić. W miseczce wymieszać miód, oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięso doprawić solą i pieprzem oraz dokładnie natrzeć wcześniej zrobioną marynatą, Poukładać na piersi tymianek i włożyć mięso do rękawa do pieczenia. Mięso włożyć do piekarnika  nagrzanego do ok 180*C i piec ok 30-40 minut. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu The Sweet Damsel

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

The Sweet DamselThe Sweet Damsel

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pierś, piersi, sok, mięsa pieczone, marynaty, indyk, pierś z indyka, mięso na obiad, wielkanoc, boże narodzenie, impreza, kolacja, obiad, pierś w marynacie

Inne przepisy z The Sweet Damsel

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.